Itt a következő pedagógussztrájk időpontja

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete újabb szrtájkot hirdetett.

2022. október 6., 14:22

Szerző:

„Nem engedhetjük, hogy elbocsátásokkal, fenyegetőzéssel tartsák befogva a szánkat! A közoktatás összeomlott! A kormánynak cselekednie kell! Ha a megfélemlítés az egyetlen válasza, mi is álljunk le a munkával!” – írja a nedolgozzingyen.hu. A felhívást a a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) tette közzé, válaszul a tanárokat ért retorziókra. 

Évfordulóra szervezett sztrájk

„Nem hagyhatjuk magunkat megfélemlíteni! Álljunk le még többen a munkával október 14-én, a sztrájkhelyzet kihirdetésének első évfordulóján!” – fogalmazzák meg felhívásukban.

Aki szeretne részt venni az újabb sztrájkban, annak október 7-én péntek 16 óráig kell ezt jelezni az intézményvezetőnél. Levélben, emailben – egyetlen lényegi momentum, hogy legyen nyoma. Ezt akkor is meg kell tenni, ha valaki polgári engedetlenkedni szeretne. 

A PDSZ szerint a kiemelkedő társadalmi támogatottság miatt folytatni kell a sztrájkot, és azért is, mert a sztrájkkal elérték a nemzetközi érdekvédelem ingerküszöbét, és európai partnereik kiharcolták: a kormánynak kezdenie kell valamit a közoktatással, ha igényt tart az uniós támogatásokra.

Az ADOM Diákmozgalom pedig egy szolidaritási tüntetést szervez október 23-án 16 órára a Széchenyi térre.

(Kiemelt fotónk: Szolidaritási tüntetés a pedagógusok mellett 2022.10.06-án. Fotó: Perényi Rita)

A nap első felében javulnak a látási viszonyok, megszűnik a köd, a rétegfelhőzet az északkeleti megyékben zsugorodik, ugyanakkor délnyugat felől mediterrán ciklon egyre vastagabb magasszintű felhőzete húzódik fölénk – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.