Deutsch Tamás: a magyar soros elnökség alatt is lesz politikai petárdapuffogtatás

Deutsch Tamás hiánypótló és gondolatébresztő interjút adott a Blikknek politikáról, nyaralásról és a családjáról.

2024. július 4., 11:10

Szerző:

Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP Európai Parlamneti képviselője interjút adott a Blikknek.

„Idén a feleségemmel együtt megyünk a párizsi olimpiára, és nagyon büszke vagyok rá, hogy Tokió után ismét felkérték pontozóbírónak” – árulta el Deutsch Tamás, akinek a párja, Deutsch-Lazsányi Erika a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség technikai bizottságának elnöke. Hozzátette, szeretnek sportolni, mennek ide-oda, a lényeg hogy együtt legyenek.

„Nyáron a Tisza-tóhoz utazunk, Sarudon van egy hétvégi házunk, imádunk ott lenni és pihenni. Közel van több nagyobb város is, tehát mindig van program” 

– közölte a politikus. Az interjú során kifejtette, a családjukban nagy szerepet tölt be a sport, szívesen néznek közösen meccseket, főleg focit. Az egyik fia, Bence profi játékos, legutóbb a BVSC-t erősítette. Az európai parlamenti választások előtt tartott televíziós vitán a statisztikák szerint gyengén szereplő politikus kijelentette, cseppet sem csalódott, amiért már a csoportküzdelmek után búcsúzott a magyar labdarúgó-válogatott az idei Európa-bajnokságtól. Ő az elégedettek közé tartozik, hiszen az is nagy szó, hogy egymás után három Eb-n is jelen volt a nemzeti tizenegy.

A Blikk interjújából kiderült az is, hogy Deutsch Tamás bizakodóan várja a most induló európai parlamenti ciklust. Büszke a magyar elnökségre, de felkészült a küzdelmekre. Szerinte a legfontosabb terület, ahol komoly munkát kell végeznie egy tagállamnak ahhoz, hogy megfelelően felkészüljön a soros elnökséggel járó feladatok ellátására, az a logisztika. Ez egy fontos képesség, hiszen hatalmas létszámú rendezvényeket, eseményeket kell megszervezni és lebonyolítani, Magyarország azonban már többször bizonyította, kiváló ezen a területen, legyen szó a világszínvonalú sporteseményekről, vagy a kulturális rendezvényekről, így ez sem okozhat nehézséget.

„A 2011-es magyar elnökség ebből a szempontból is emlékezetes volt mindenkinek: a tagállami, a kormányzati munkatársaknak és az uniós intézményeknél dolgozó szakembereknek is nagyon jó véleménye volt rólunk, a magyar szervezésről”

– vélekedett Deutsch Tamás. Hozzátette, emellett persze szellemi bátorság is kell ahhoz, hogy a soros elnökségre egy magas színvonalú és megalapozott szakmai programot készítsünk elő, ami válaszol az uniós kihívásokra, s mindezt úgy, hogy a többi tagállam is azonosulni tudjon vele. „Most azt látom, még a magyar kormánnyal szemben kritikus tagországok is elismerik az uniós terveinket” – mondta, hozzátéve: a mostani időszakot megelőzően bőven voltak olyanok, akik a kormány álláspontjától eltérő politikai véleményt képviseltek, durván támadták hazánkat, és elvették volna tőlünk a soros elnökséget is. Deutsch Tamás szerint ez pusztán nettó politikai támadás volt, Magyarország több mint alkalmas a feladat ellátására.

„Nem állítom, hogy a soros elnökségünk alatt nem lesz politikai petárdapuffogtatás. Miért ne lehetne? Ám a meghatározó szereplők, akár a nagy tagállamok, akár az uniós intézmények, nem osztják ezt a véleményt. Egy pozitív, nyitott és együttműködő politikai környezetben kezdtük meg a soros elnökséggel járó munkát”

– mondta, hozzátéve: innovatív és az európai döntéshozatalnak lendületet adó megoldásokkal készül Magyarország a következő fél évre.

(Kiemelt képünkön Deutsch Tamás. Forrás: Deutsch Tamás hivatalos Facebook-oldala)

Az Alkotmánybíróság utasította a Kúriát, hogy rendelje el a főpolgármester-választás összes szavazatának újraszámlálását. Azaz továbbra sem biztos, hogy Karácsony Gergely vezetheti a fővárost a következő öt évben. Annak ellenére sem, hogy már átvette a megbízólevelét.