Deutsch Tamás elárulta, miért neheztel rá Magyar Péter

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő elárulta, hogy szerinte miért „gyalázta” őt Magyar Péter a kampányban.

2024. június 23., 11:15

Szerző:

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő volt Bayer Zsolt műsorának vendége, mely garantálta a retorikai tűzijátékot. A 24.hu által szemlézett felejthetetlen interjú során szóba került többek között Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke is, akiről Deutsch elmondta:

Valahogy még az érdemeimen fölött is, amikor csak lehetett, gyalázott, minden előzetes elképzeléshez képest is durvábban, méltatlanabb módon

– mondta, majd kifejtette, hogy szerinte miért is „gyalázta őt” Magyar Péter.

Felidézte, hogy 2009-ben kezdett Brüsszelben EP-képviselőként dolgozni, és ugyanekkor kezdett Magyar Péter volt felesége, Varga Judit is a szintén EP-képviselő Áder János, későbbi államfő irodájában asszisztensként dolgozni. Deutsch Tamás elmondta, hogy egy évvel később egy új asszisztenst keresett maga mellé, és Magyar Péter volt az egyik jelentkező az állásra, de nem őt vette fel, mert szerinte mások jóval alkalmasabbak, jóval hozzáértőbbek, jóval felkészültebbek voltak. A fideszes EP-képviselő szerint ez az, amit Magyar Péter nem tud megbocsátani neki. 

Magyar Péter egyelőre nem reagált Deutsch Tamás szavaira, ugyanakkor a Talpra magyarok nevű csoportban a Tisza Párt alelnöke a következő bejegyzést tette közzé:

Sziasztok, az origo, a mandiner, a borsonline és szinte minden propagandaoldal letiltott a FB oldaláról (a megafonosok is), hogy ne tudjam kommentelni a hazugságaikat. Megköszönöm, ha megteszitek helyettem.

– írta Magyar Péter.

Deutsch Tamás nagyot szakít minden hónapban

Deutsch Tamás az előző európai parlamenti ciklus végére egyéni ügyvédként úgyis majdnem megháromszorozta – és ezzel másfél millió forintra növelte – havi extra bevételét, hogy európai parlamenti képviselősége mellett saját állítása szerint is csupán akkor foglalkozik ügyvédi munkával, amikor ideje engedi. A magyar EP-képviselők közül az övénél több mellékjövedelme csak egy képviselőnek volt – írtuk meg korábban.

Egy nemrég nyilvánosságra került jelentés szerint a 705 fős Európai Parlament tagjai közülük 180-an kaptak fizetést valamilyen mellékállásból az előző ciklusban, ami a képviselők nyilvánosan elérhető jövedelembevallásából is kiderül. Ezen fel kell tüntetni, hogy milyen forrásból, milyen mértékű bevételre tesz szert az adott képviselő, ami elsősorban a tevékenységeik közötti összeférhetetlenség kizárását szolgálja, illetve annak feltárását, hogy külső befolyástól mentesen végzik-e az európai ügyek képviseletét.

„Főállásukért”, a képviselőségért nettó 7584 euró, mintegy 3 millió forint tiszteletdíj járt a képviselőknek – ezenfelül kaptak még általános és utazási költségtérítést is.

Mint EP-képviselő, természetesen Deutsch Tamás is közzétette korábban bevallását a mellékjövedelmeiről. Ebből kiderült, hogy egyéni ügyvédként dolgozott a képviselőség mellett, és úgy tűnik, egyre jobban megy a praxisa. Míg a képviselői mandátum elnyerése előtti hároméves időszakra bruttó 1500 euró (kb. 585 ezer forint) havi jövedelmet tüntetett fel, addig májusra ez 1,5 millió forintra emelkedett – ezzel az előző ciklusban neki volt a második legtöbb mellékjövedelme a magyar EP-képviselők közül.

(Kiemelt képünkön Deutsch Tamás fideszes Európai Parlamenti képviselő. Forrás: Deutsch Tamás Facebook oldala)