Mutatjuk hány milliót keres Deutsch Tamás másodállásából

Az európai parlamenti képviselőségért járó fizetés mellett szépen hoz a konyhára az ügyvédi praxis. 

2024. május 14., 10:43

Szerző:

Deutsch Tamás egyéni ügyvédként úgy is majdnem megháromszorozta – és ezzel másfél millió forintra növelte – havi extra bevételét, hogy európai parlamenti képviselősége mellett saját állítása szerint is csupán akkor foglalkozik ügyvédi munkával, amikor ideje engedi. A magyar EP-képviselők közül az övénél több mellékjövedelme csak egynek van – írja a Hvg360.

Egy nemrég nyilvánosságra került jelentés szerint a 705 fős Európai Parlament tagjai közülük 180-an kapnak fizetést valamilyen mellékállásból, ami a képviselők nyilvánosan elérhető jövedelembevallásából is kiderül. Ezen fel kell tüntetni, hogy milyen forrásból, milyen mértékű bevételre tesz szert az adott képviselő, ami elsősorban a tevékenységeik közötti összeférhetetlenség kizárását szolgálja, illetve annak feltárását, hogy külső befolyástól mentesen végzik-e az európai ügyek képviseletét – írja az Mfor. 

Deutsch Tamás évi 18 milliót keres másodállásából

„Főállásukért”, a képviselőségért nettó 7584 euró, mintegy 3 millió forint tiszteletdíj jár a képviselőknek – ezenfelül kapnak még általános és utazási költségtérítést stb. Mint EP-képviselő, természetesen Deutsch Tamás is közzétette bevallását a mellékjövedelmeiről. Ebből kiderül, hogy Deutsch egyéni ügyvédként dolgozik a képviselőség mellett, és úgy tűnik, egyre jobban megy a praxisa. Míg a képviselői mandátum elnyerése előtti hároméves időszakra bruttó 1500 euró (kb. 585 ezer forint) havi jövedelmet tüntetett fel, addig ez mostanra 1,5 millió forintra emelkedett – ezzel neki van a második legtöbb mellékjövedelme a magyar EP-képviselők közül – írja a Hvg360. 

Deutsch Tamás a Fidesz EP-listavezetője

Ahogy arról beszámoltunk, a Fidesz országos elnöksége a KDNP-vel egyetértésben döntött a kormánypártok 2024-es EP- lista javaslatáról. Deutsch Tamás európai parlamenti listavezető közölte, hogy új jelöltként szerepel a listán mások mellett Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárkamara elnöke és Szekeres Pál olimpiai bronzérmes vívó, háromszoros paralimpiai bajnok.

Magyar Péter vágya is teljesülhet, és vitázhat a többi EP-listavezetővel a közmédiában. „Ahogy azt Deutsch Tamás korábban jelezte, ott lesz a vitán. Lehet jönni diktafonnal, nadrágszíjjal – írta az RTL Híradónak a Fidesz sajtóosztálya. A közmédia vitáján tehát részt fog venni a kormánypárt EP-listavezetője. A vitán egyébként ott lesz még az állami televízióban Donáth Anna a Momentumtól, Dobrev Klára a DK-tól, Magyar Péter a Tisza párttól is. 

(Kiemelt képünkön: Deutsch Tamás, a  Fidesz alapító tagja, Európai Parlamenti képviselő, a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője. Fotó/Forrás: Deutsch Tamás Facebook oldala)