Deutsch Tamás szerint konteó, amit Orbán Viktorról gondolnak

Deutsch Tamás szerint konteókat kerget, aki szerint Orbán Viktornak mindenről tudnia kell.

2024. február 16., 09:26

Szerző:

Aki szerint Orbán Viktornak mindenről tudnia kell, az konteós gondolkodású, erről beszélt Deutsch Tamás a 444-nek, amikor arról kérdezte, a riporter, hogy szerinte a miniszterelnök tudott-e K. Endre kegyelmi ügyéről. A Fidesz EP-képviselője egész pontosan így fogalmazott azzal a feltételezéssel kapcsolatban, hogy a miniszterelnöknek tudomása lehetett az orszgos botrányt kiváltó döntésről: „Én értem, hogy az önök konteós gondolkodásában a világ úgy működik, hogy az Atlanti-óceánon lévő áramlatok környezetvédelmi problémái is olyanok, amikről nyilvánvalóan Orbán Viktornak tudnia kell”, majd még a kamcsatkai viharokról is majdnem elkezdett beszélni, de a 444 riportere itt félbeszakította a fejtegetést – írja a Telex. 

„Nincs a Fideszben semmiféle politikai válság, azt pedig csak „konteós gondolkodás” miatt gondolhatja bárki, hogy Orbán Viktor esetleg tudott a K. Endrének adott elnöki kegyelemről”

– mondta Deutsch Tamás Szekszárdon egy MCC-s rendezvényen.

Deutsch Tamás szerint nincs a Fideszben politikai válság 

Arra a kérdésre, hogy nincs köztársasági elnök, nincs a Fidesznek EP-listavezetője, sem főpolgármester-jelöltje és ez mind arra utal, hogy politikai válság van a Fideszben, érdemben nem válaszolt. Arról beszélt, hogy Novák Katalinnak nem kellett kikérni Orbán Viktor véleményét a pedofilügyben, sem Varga Juditnak, ami jogilag teljesen rendben van.  A videóból kiderül még az is, hogy Deutsch nem látta a Magyar Péterrel készült Partizán-interjút, és nem olvasta Huth Gergely fideszes véleményvezér cikkét sem arról, hogy opportunista erjedés uralkodott el a Fidesz környékén 2022 óta.

Orbán Viktor átalakítja a kormányt

Varga Mihály jegybankelnöki kinevezését még nem erősítették meg, két helyettes államtitkár felmentése azonban már megjelent a Magyar Közlönyben. Az Orbán Viktor által jegyzett miniszterelnöki határozat szerint Kovács Zita földügyekért felelős helyettes államtitkár más fontos megbízatására tekintettel távozik a posztjáról, rajta kívül az építésügyi minisztérium gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkárának, Zandler Katalinnak kell mennie.

Ahogy arról beszámoltunk, nem csak az új köztársasági elnököt, hanem egy kormányátalakítás fogdatatását is szondázza egy kormányközeli alapítvány közvélemény-kutatása. Mindez arra utal, hogy Orbán Viktor jelentős változásokra készül a kormány összetételében. Varga Mihály lehet az MNB éléről távozó Matolcsy György utódja. Hétfő délután egy 4-5 ezer kérdőíves, nagy mintás közvélemény-kutatást kezdtek el lekérdezni országszerte egy kormányközeli alapítvány megbízásából. A nagy mintás közvélemény-kutatásban több közéleti és gazdasági témát is érintenek. A lehetséges köztársasági elnökök megszondázása mellett a kérdezőbiztosok arra is kíváncsiak voltak, hogy a megkérdezettek mit szólnának ahhoz, ha Varga Mihály jelenlegi pénzügyminiszter lenne a Magyar Nemzeti Bank következő elnöke. Mindebből arra lehet következtetni, hogy Orbán Viktor jelentős kormányátalakításra készül.

(Kiemelt képünkön: Deutsch Tamás a Fidesz eredményváróján a Bálnában. Fotó: Dimény András / 168.hu)

Tegnap 14:31

A pedagógus teljesítményértékelést először 2024. szeptember 1-je és 2025. június 30-a közötti időszakra kell elvégezni, amelynek eredményeként a munkáltatók 2025. szeptember 1-jével állapíthatnak meg módosított illetményt. Értékelik azt is, mennyire megbízható a munkavégzés, a pedagógus betartja-e a határidőket, illetve „szabály- és normakövető”, valamint etikus magatartást tanúsít-e, megfelelően motivált, elkötelezett-e.