Deák Dániel a Soros-hálózat próbálkozását látja a Pegasus-botrány mögött

A kormánypárti elemző azt mondta, jól összehangoltan működik a Soros György-féle hálózat.

2021. július 19., 12:25

Szerző:

Deák Dániel magyar politológus, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a Facebookon mondta el véleményét a Pegasus-botrányról. Szerinte most is csak „próbálkozik a »nem létező« Soros-hálózat”. Az elemző szerint jól működik a hálózat, mert összehangoltan sikerült a sztorit a nyilvánosságra hozni.

„A hálózat jól összehangoltan működik: a The Guardian vasárnap délután 5-kor megírja a »nagy sztorit«, alig telik el egy óra és a Telex-444-médiabirodalom (a képen látható Panyi Szabolcs vezetésével, aki a hírek szerint kitűnő CIA-s kapcsolatokkal rendelkezik) már szintén publikálja az előre megírt lejáratócikkeket a témában. A Soros-féle 444-en eddig már 6 (sic!) cikk jelent meg a témában, de az ellenzék sem pihen, már a nemzetbiztonsági bizottság összehívását követeli. És még csak reggel 9 óra lesz!” – írta Deák Dániel a Pegasus-botrány kirobbanása után a Facebookon. 

Az elemző szerint csak próbálkozik a „nemlétező” Soros-hálózat, mert szerinte ezzel már egyenesen azt akarják sugallni, hogy Orbán Viktor személyesen hallgatja le izraeli kémszoftverrel az ellenzéki újságírókat és politikusokat. 

Mint írtuk, vasárnap derült ki, hogy az Orbán-kormány valószínűleg egy szupertitkos izraeli kémszoftverrel hallgatott le magyar újságírókat és üzletembereket. Az ügyben eddig a kormány részéről Novák Katalin nyilatkozott, aki annyit mondott, hogy nem kommentálja, mert szerinte ez csak sajtóhír. A kormány közleményben tudatta, hogy minden rendben van a magyar jogállamiságban, senkit nem hallgatnak le. Közben Karácsony Gergely kikelt magából, válaszokat vár az üggyel kapcsolatban. Az ellenzékiek összehívták a Nemzetbiztonsági Bizottságot.

A szupertitkos izraeli kémprogrammal magyar újságírókat és üzletembereket hallgathattak le. A tényfeltáró cikket a Telexen publikálta a Direkt36. A cikkben olyan érintett üzletemberekről írnak, mint Simicska Lajos fia, vagy a Centrál Médiacsoport tulajdonosa, Varga Zoltán. Megfigyelték még Panyi Szabolcsot és Szabó Andrást, a Direkt36 munkatársait, továbbá Dercsényi Dávidot, a HVG és a Pesti Hírlap korábbi újságíróját is. Ebben a cikkünkben összeszedtük, eddig mit tudunk az év botrányaként emlegetett ügyről.

(Kiemelt kép: Deák Dániel. Fotó: Merész Márton / 168.hu)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.