Bosszúból csonkított galambokat a monori férfi

Hónapokig beszélt róla a főnökének, hogy megteszi. 

2021. június 24., 13:29

Szerző:

Kitekerte a galambok nyakát és eltörte a csontjaikat, majd fehér zsákba dobta őket. A monori férfi hónapok óta hangoztatta a főnökének, hogy megöli a  madarait. Az ígéretét végül azután váltotta be, hogy elbocsátották. A 250 galambból 214 elpusztult, és csak 36 megcsonkított állat maradt életben. A monori rendőrök V. Ottót a lakásán fogták el. 250 rendbeli állatkínzás bűntettének megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe, és kezdeményezték letartóztatását. A 39 éves férfi tagadja a vádakat – írta a police.hu.

A galambászt június 22-én, kedden reggel fogadta a sokkoló látvány a családi háza udvarán. A férfi elmondta, 30 éve neveli a galambokat, de sosem látott ilyen kegyetlen pusztítást. A madarak megölésével hatalmas kárt okozott neki volt alkalmazottja, mintegy 720 ezer forinttól esett el. V. Ottó az utóbbi hónapokban kedvenc szavajárása volt a galambokkal kapcsolatban, hogy „zsákba szedem és kitaposom a belüket”, majd miután a galambász elbocsátotta, megfenyegette főnökét.

„A galambjaidat el fogom pusztítani, azok fejét le fogom szakítani, a galambosba fogom őket agyonverni”

– fogalmazott.

A galambásznak egyértelmű volt, hogy ki a tettes. A monori rendőrség házkutatási paranccsal a kezében kopogtatott a 39 éves férfinél. A lakásban bizonyítékokra bukkantak: öt darab gabonás zsákot találták, de V. Ottó ruháját és cipőit is lefoglalták. 

 (Kiemelt kép: Bosszúból megcsonkította és megölte a galambokat egy monori férfi 2021. 06. 22-én, Fotó: police.hu)