100 kilós élesített rombolóbomba került elő Esztergomban

A bomba élesítve várta a Visegrádi út mellett, hogy rábukkanjanak. A helyszínt a rendőrség lezárta, amíg a Magyar Honvédság tűzszerészei a helyszínen hatástalanítják a 100 kilogrammos szovjet rombolóbombát.

2024. szeptember 10., 09:54

Szerző:

Esztergomban a Visegrádi út mellett egy tüzép telep területrendezése közben bukkantak a 100 kilogrammos szovjet rombolóbombára. A bomba élesített, ezért a helyszínen hatástalanítják. A helyszínt a rendőrség 200 méteres körzetben lezárta.

A helyszínen a Magyar Honvédség tűzszerészei, akik hatástalanítják a bombát

A bomba hatástalanítása kedden reggel megkezdődött, a műveletet az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred végzi. A helyszínen Bábel Attila zászlós, az alakulat tűzszerész járőrparancsnoka megállapította, hogy egy 100 kg-os szovjet rombolóbomba került elő élesített fenék- és orrgyújtó szerkezetekkel. 

Az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kommunikációs tisztje, Gajdos Milán azt a tájékoztatást adta, hogy a 100 kilogrammos, élesített fenék- és orrgyújtó szerkezettel rendelkező szovjet rombolóbomba elszállításához annak hatástalanítása szükséges, ennek biztonságos kivitelezéséhez mintegy 200 méter sugarú körben zárja le a rendőrség az érintett területet kedden a reggeli órákban.

 Az orosz tengerparton is előkerült egy bomba, ott a fürdőzők játszani kezdtek vele

A 168.hu is beszámolt róla, hogy strandlabda helyett inkább egy tengeri aknát választott játékául pár ismeretlen fürdőző az orosz tengerparton. Az életveszélyes akcióról felvétel is készült, a fürdőzők puszta kézzel, gurítva és láncon rángatva a partra vonszolták a bombát. Az első hírek arról számoltak be, hogy az eset a népszerű szocsi tengerparton történt, ám a szocsi hatóságok hamar reagáltak az esetre: azt közölték, hogy az önveszélyes akció egy másik tengerpartszakaszon játszódott, ami nem Szocsiban található. A rendkívüli helyzetek minisztériuma pedig a lapnak azt állította, hogy senki sem jelentette az aknát a hivatalnak. 

(Kiemelt képünk forrása: MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred hivatalos Facebook oldala)

 

Gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt és az Ökumenikus Segélyszervezet az árvíz elleni védekezés támogatására, így is hozzá lehet járulni az árvízvédelemhez.