Evakuálták a pozsonyi repteret, bomba lehet a helyszínen

Bombafenyegetés miatt ideiglenesen felfüggesztették a légi járatok indítását a pozsonyi nemzetközi repülőtéren (BTS), az érkező repülőgépeket továbbra is fogadja a légikikötő.

2024. július 31., 13:16

Szerző:

A beérkezett bombafenyegetés miatt szerdán nem sokkal reggel kilenc óra előtt evakuálták a pozsonyi repülőtér teljes terminálját, és felfüggesztették a járatok indítását – nyilatkozta Veronbika Demovicová, a BTS szóvivője.

A repülőtéren jelenleg a rendőrség pirotechnikai szakértői végeznek ellenőrzést, ennek befejezéséig a járatok indítása szünetel.

A repülőtérre érkező járatokat a korlátozás csak részben érinti, a gépek leszállhatnak, ám az utasaiknak a fedélzeten kell várakozniuk a rendőrségi ellenőrzés végéig. Ez jelenleg a SmartWings, a Ryanair és a Mavi Gok légitársaságok összesen 5 járatát érinti – írja az MTI.

Pozsony történelmi központjától 9 km-re északkeletre, Pozsonyszőlős területén fekszik.

A tavalyi nyár sem volt eseménytelen a pozsonyi reptéren

Hatalmas tűz keletkezett Nyékvárkonyban (Vrakún) a repülőtér közelében – írtuk meg tavaly nyáron a tvnoviny.sk információi alapján.  „Jelenleg a Pozsonyi Rendőrség Területi Igazgatóságának több rendőrjárőrje, valamint a Tűzoltó- és Mentőszolgálat munkatársai próbálják felszámolni a fűtüzet”– nyilatkozta annak idején Jana Šimunková pozsonyi regionális rendőrségi szóvivő.

A tűzesetről a polgármesterek is tájékoztattak. „Nagy tűz ütött ki a szomszédos Vrakuňa mögött, a repülőtér közelében. Itt több helyen ég a mező a repülőtér és az autópálya között, Podunajské Biskupice felől is látszik a tűz. Az állam és az önkéntes tűzoltók a helyszínen avatkoznak be, amin nem sokat segít a szél, amely tovább terjeszti a tüzet” – tájékoztatott a közösségi oldalon Roman Lamoš, Podunajské Biskupice polgármestere. Vrakuna polgármestere, Martin Kuruc azt mondta, hogy a tűzoltók körülbelül egy óra múlva megfékezték a tüzet. Arra is figyelmeztetett, hogy ne menjenek a helyszínre emberek, mert ez megnehezíti a mentőszolgálatok munkáját. „A reptér felé fúj a szél, és a káros anyagok koncentrációja is rendben van, de kérjük, zárják be az ablakokat otthon, vagy ne töltsenek időt a szabadban” – tette hozzá.

 

(Fotó: Lateralus/Wikipédia)