Az utolsó pillanatig rejtegeti az önkormányzati lakásokkal kapcsolatos módosítót a Fidesz

Tóth Csaba, MSZP-s országgyűlési képviselő elmondta, nem érkezett meg még Böröcz László módosító javaslata, így lehet hogy csak az ülésen fogják látni a javaslat módosításait. 

2021. június 1., 11:54

Szerző:

Amennyiben a keddi ülésen nem érkezik meg a módosító javaslat, az eredeti formájában kerülhet elfogadásra az önkormányzati lakások elidegenítéséről szóló törvény - mondta Tóth Csaba, az MSZP országgyűlési képviselője a 168 oldalán futó KeljfelJancsi című műsorban. 

Tóth Csaba elmondta Fiala Jánosnak, hogy a műsorvezető által L. Simon Lászlónak felolvasott törvényjavaslat részlete nem az önkormányzati lakások eladásáról, csupán azok bérbeadására vonatkozhat. A gazdasági bizottság ma délelőtt tárgyalja az önkormányzati lakások elidegenítéséről szóló javaslattal kapcsolatos módosító javaslatokat. Tóth szerint egyelőre három módosító javaslat érkezett, Csárdi Antal, Hiszékeny Dezső és Burány Sándor részéről, Böröcz Lászlóéval még nem találkozott. Kiemelte: ez nagy valószínűséggel az ülésen jelenik majd meg, amit bizottsági módosítóként jelölnek majd meg. 

Arra a kérdésre, hogy lehet-e a salátatörvényben benyújtott javaslat az, amit Böröcz módosítóként nyújt majd be, Tóth Csaba elmondta, ez nincs teljesen kizárva, a mai gazdasági bizottsági ülésen fog ez kiderülni. Hangsúlyozta, amennyiben Böröcz nem nyújt be módosító javaslatot, a képviselőkét pedig elutasítják, akkor eredeti formájában kerülhet elfogadásra a törvény. Egyéni módosító javaslatot már nem lehet benyújtani, viszont a gazdasági bizottság nyújthat be bizottsági módosító javaslatot - mondta az MSZP-s politikus. 

Tóth Csaba egyetértett Fialával, hogy

elég abszurd helyzet lenne, ha a helyszínen kellene pontosan megismerniük a módosító javaslatokat,

ugyanis ez sok esetben hosszú, részletes dokumentumokat jelent. A politikus elmondása szerint általában nem szokták támogatni az ilyen javaslatokat. Ez azonban nem probléma a kormánypártoknak, ugyanis itt is, csakúgy mint bármelyik másik bizottságban, a kormánypártok többséggel bírnak, a döntéshozatalhoz pedig csupán egyszerű többségre van szükségük. Tóth Csaba a keddi üléssel kapcsolatban arra számít, hogy az ellenzéki módosítókat le fogják szavazni, majd pedig, ha lesz bizottsági módosító, akkor azt meg fogják szavazni.

Böröcz Lászlónak mindenképp ott kell lennie - ugyanis őt fogják megkérdezni a javaslat részleteiről, valamint hogy támogatja-e a módosítót - jelentette ki a politikus. Kifejtette, a javaslat elfogadásához vezető úton az első lépés, hogy először tárgysorozatba vételről döntenek, másodszor pedig szavaznak róla a bizottságban. Mielőtt a parlament döntene róla, lesz még lehetőség vitázni, de hangsúlyozta: az már nem fogja befolyásolni a javaslatot. 

A beszélgetés végén kiemelte, hogy az önkormányzati testületi ülések továbbra sem tarthatóak meg, ugyanis a kormány továbbra is tiltja ezeket. Annak ellenére, hogy a polgármester próbálja bevonni a képviselőket a munkába, nem tudják ugyanúgy megvitatni azokat a napirendeket, mint korábban. 

(Kiemelt kép: MTI | Kovács Tamás)

 

2024. április 19., 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

2024. április 19., 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

2024. április 19., 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.