Vallomást tett az angyalföld gyilkosság gyanusítottja: tette után még visszaugrott egy esernyőért

Elfogták és kihallgatták az angyalföldi gyilkosság gyanúsítottját, aki vallomásában azt is elmondta, hogy a gyilkosság elkövetése után még visszament egy esernyőért az áldozat lakásába, mert esett az eső. 

2023. július 19., 15:56

Szerző:

Július 13-án bejelentés érkezett a Budapesti Rendőrfőkapitányságra, ennek nyomán hat percen belül a helyszínre érkeztek a rendőrök, akik holtan talltak egy 27 éves nőt egy Véső utcai lakásban. Mivel látható volt az idegenkezűség, emberölés miatt nyomozni kezdtek, és hajtóvadászatot indítottak a lehetséges tettes után. A 35 éves T. Róbertet július 18-án a Római parton látták, akit a bejelentés nyomán el is fogtak, és teljeskörű beismerő vallomást tett – számol be a Telex

A férfi elmondta, hogy a gyilkosság után az utcára lépve azt látta, esik az eső, ezért visszament a halott nő lakásába egy esernyőért – tájékoztatott Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az elfogás körülményeiről és a gyanúsított kihallgatásáról.

T. Róbert állítása szerint az Aquincum felé menekült, és gondolkodott az öngyilkosságon is, de nem tette meg. A férfi egy III. kerületi romos épületben bujkált. 

 

A holtan talált nő és T. Róbert társkereső alkalmazáson ismerkedtek meg. A Blikk információi szerint a gyilkosság gyanusítottja összetörhette telefonját és SIM-kártyáját is, egyszer pedig a nő lakása körül látták, de nem tettek bejelentést a rendőrségen. Az áldozat ismerősei szerint a nő fél éve költözött haza Olaszországból, beszámolói alapján a férfi féltékeny természetű volt. A rendőrség azt mondja, ismerősei csendes típusnak tartották, azonban párkapcsolataiban birtokolni akarta partnereit. 

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: Merész Márton)

 

15:37

Papp László, Debrecen polgármestere nem ért egyet a kormány Versenyképes Járások programjának jelenlegi formájával, ami elvonná a településektől az iparűzési adó növekményét. A fideszes polgármester szerint a gazdag városoknak támogatni kell a szegényebb települések fejlődését, de ennek van egy egészséges határa.