A parlament is megszavazta Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését

128 igen, 0 nem szavazattal.

2021. december 14., 14:28

Szerző:

A mentelmi bizottság után a parlament is megszavazta Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését – írja a 24.hu. A felfüggesztéssel már elindulhat a nyomozás, ugyanis Völnert már kihallgathatja a hatóság.

Hargitai János, az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke a szavazás előtt mondta hétfőn, hogy a testület is egyhangúan a felfüggesztés mellett áll. A parlament pedig kedden egyhangúan megszavazta Völner felfüggesztésést 128 igen szavazattal.

Völner Pál mentelmi jogát hivatali vesztegetés elfogadása miatt kérte ki Polt Péter legfőbb ügyész. Polt a beadványában azt írta, hogy a megalapozott gyanú szerint Völner hosszú időn keresztül, rendszeresen, lényegében fizetésként, alkalmanként 2-5 millió forintot fogadott el a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar elnökétől, Schadl Györgytől.

(Kiemelt kép: Varga Judit igazságügyi miniszter és Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 29-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.