Ma dől el Völner Pál sorsa a politikában

Hétfőn döntenek a mentelmi jogáról. 

2021. december 13., 08:49

Szerző:

Az Országgyűlés Mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke, Hargitai János hétfő délre hívta össze a paritásos testület zárt ülését, amelyen a jobbikos Csányi Tamás mellett a fideszes Völner Pál ügyében döntenek – írja a HVG.

A gyanú szerint hosszabb időn át, rendszeresen 2-5 millió forintot kapott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől. Völner Pál az államtitkári posztról lemondott, de nem ismerte el bűnösségét. A kormánypártok korábban, megszavazzák a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, hogy tisztázza magát az igazságszolgáltatás előtt.

A HVG úgy tudja, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat több ezer oldalnyi bizonyítékot, jórészt lehallgatási anyagokat gyűjtött össze a kapcsolódó büntetőügyben.

(Kiemelt képünk: Eötvös Károly Közpolitikai Intézet Hivatalos Facebook-oldala)

 

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.