A Fidesz szerint az óvodások úgysem szavazhatnak, ezért semmi probléma, ha a kampányra használják őket

2018. március 5., 23:22

Szerző:

Elképesztő választ adott a Fidesz az RTL Klub Híradójának, amelyet az érdekelt, hogy a kormánypárti politikusok miért használnak fel politikai célokra óvodásokat és iskolásokat is az április 8-i parlamenti választásokat felvezető kampányban. A kereskedelmi televízió riportot készített az országszerte hírhedtté vált esetekről a csepregi óvodások útátadó ünnepségen való megjelenésétől Simicskó István honvédelmi miniszternek a Napsugár Óvodában tartott  előadásán át Battonyáig, ahol Simonka György a múlt héten ajándékozott a saját facebookos kampánylogójával ellátott pólót azoknak az óvodásoknak, akik jól teljesítettek egy rajzpályázaton. Ezután a stáb a Fideszhez fordult a kérdéseivel, amelytől a következő választ kapta:

Az óvodásoknak nincs választójoga, így kizárt a választás befolyásolása bármilyen nekik adott ajándékkal.

A riport felidézi azt is, amit Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója mondott az ügyben, vagyis hogy nem minősül kampánytevékenységnek, ha egy képviselő meglátogat egy óvodát vagy egy iskolát a választókerületében. Ez a működés normál menete – fűzte hozzá a fideszes politikus.

Somody Bernadette, az Eötvös Károly Intézet igazgatója ezzerl szemben úgy véli, hogy amikor egy politikus ajándékot osztogat, akkor tárgyként, díszletelemként használja ezeket a gyerekeket, ami szerinte nagyon súlyos jogsértést jelent.

2024. április 28., 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.