A Dunába esett egy férfi Mohácsnál

Vízi közlekedés veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság, miután sajtóhírek szerint hajóról vízbe esett és meghalt egy ember hétfőn éjjel a mohácsi Dunánál.

2024. január 16., 16:48

Szerző:

A pecsiujsag.hu hírportál értesülései szerint a mohácsi kikötőben egy holland felségjelzésű hajó készült kikötni hétfő éjjel, amikor a jármű személyzetéhez tartozók közül egy férfi a Dunába esett.

Bár az esetet többen is látták a hajóról, nem volt esélyük a külföldi férfi megmentésére, aki a part és a hajó közé szorult és a helyszínen meghalt – írták a hírben.

 

Az eset kapcsán a vizsgálatot folytató BRFK az MTI érdeklődésére annyit közölt, hogy büntetőeljárásban vizsgálják a baleset körülményeit és vízi közlekedés veszélyeztetésének gyanúja miatt indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen.

(Képünk illusztráció. Forrás: Pexels.com)

10:17

A nyudíjasok száma évről évre növekszik, ahogy a várható élettartam is, és egyre kevesebb az olyan aktív korú dolgozó, aki az időseknek nyújtott ellátásra fordítandó összeget kitermeli. Éppen ezért a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlan, több országban vezetnek be olyan intézkedéseket, amelyek a nyugdíj részleges megadóztatásával járnak.

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az állami tévében az árvíz kapcsán.