Hatósági személy akadályozta meg, hogy a Dunába vesse magát egy férfi

A Lánchídról akart leugrani egy férfi, de a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai megakadályozták a tragédiát. 

2023. szeptember 6., 10:29

Szerző:

„Tragédiát előztek ma meg a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai, amikor ma a Lánchídon páratlan empátiával és profizmussal beszéltek le egy férfit arról, hogy a hídról leugorva véget vessen az életének” – közölte Karácsony Gergely főpolgármester, aki a Városházán kitüntette a két dolgozót, Poruben-Beofsics Orsolyát és Őri Gábort. 

„Büszke vagyok rá, hogy ilyen nagyszerű kollégák dolgoznak Budapestért” – emelte ki Karácsony Gergely. 

Korábban kedden egy budapesti gimnazista a Lágymányosi hídról akarta a mélybe vetni magát, őt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjának ügyeletese hívta fel és beszélte le szándékáról – írja az Index

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

07:45

Szerdán a déli óráktól a nyugati határszélen, illetve késő délután főként a Duna vonalától keletre egy-egy intenzívebb záporban akár az ég is megdörrenhet. A kialakuló záporokat, zivatarokat többfelé jégdara, intenzív csapadék és szélerősödés kísérheti.