Egy rolleres miatt zuhant a Dunába egy nő Budapesten

Az arcán és a karján sérült meg, egyedül nem is tudott volna kijutni a folyóból, a rendőrök mentetették meg.

2023. szeptember 15., 20:30

Szerző:

Óriási szerencséje volt annak a 26 éves nőnek, akit vízirendészeink mentettek ki a Dunából szeptember 12-én éjfélkor a Margit híd hídpillérjénél – olvasható a BRFK facebook oldalán. A rendőrök a pillértől fél méterre találták meg vízben ácsorgó nőt, akinek az erős sodrás miatt esélye sem volt, hogy egyedül a partra jusson.

„Amikor odaértünk a hídhoz, kb. derékig érő vízben találtuk meg a nőt, aki segítségért kiáltott. Szerencséje volt, mert a hídpillérnél bár derékig érő vízben, de biztos talajon tudott állni a kövezésen, azonban pár méterre már elsüllyedt volna a mély vízben. Kollégámmal sikerült partot tűznünk a hajóval a kövezés szélén, majd a sérült nőt beemeltük a hajóba” – mondta az intézkedésről Szilágyi Szilárd főtörzsőrmester.

A rendőrök az átfázott nőt melegítő fóliába és plédbe takarták, majd mentőt hívtak hozzá. A nő azt állította a rendőröknek, hogy a híd korlátján áthajolt nézelődni, majd amikor mögötte elhaladt egy rolleres, ő megijedt, átbillent, és lezuhant a vízbe. A vízbeesés körülményeit még vizsgálják a rendőrök.

Az esést követően a hídpillérnél már lábra tudott állni, azonban a vízből nem tudott kijutni. A nő az arcán és a karjain sérült meg, a mentők kórházba szállították.

(Kiemelt kép forrása: BRFK / Facebook)

2024. április 16., 15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.