06:50 - 09:00

MOST: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Indul a balatoni szezon, sűrítik a hajójáratokat

Május elsején megháromszorozzák a menetrendi hajók indítását Fonyód–Badacsony között a többi naphoz képest, a komp májustól hosszabb üzemidővel közlekedik a Szántód–Tihany útvonalon.

2021. május 1., 11:26

Szerző:

Május elsején Fonyód felől 8-19 óra, Badacsony felől 9-20 óra között óránként indulnak a menetrendi hajók – tájékoztatott a Balatoni Hajózási Zrt.

Május 1-től már a hét minden napján közlekednek hajók Fonyód–Badacsony és Siófok–Balatonfüred–Tihany útvonalakon, sétahajó járatok pedig Siófok, Balatonfüred és Keszthely kikötőkből. Hétvégenként már Balatonmáriafürdő–Balatongyörök–Szigliget–Badacsony útvonalon is járnak menetrendi hajók, valamint Balatonmáriafürdő kikötőből is indul sétahajó.

A komp májustól esténként tovább közlekedik: Szántód felől 6.40-21.20, Tihany felől 7.00-21.40 között 40 percenként indulnak a járatok.

(Kiemelt kép: Komp indul Szántódról Tihanyba 2017. február 27-én. A mai naptól újraindult a kompközlekedés, amely a Balatonon kialakult vastag jég miatt szünetelt január eleje óta. MTI | Varga György)