Alakbarát gyümölcsös-csokis fagyasztott joghurtfalatka, ami hamar elkészül és isteni finom

Akik nyáron sem szeretne lemondani az édes bűnözésről, annak egy olyan csokis fagyipótlék receptjét kínáljuk, amit lelkiismeret-furdallás nélkül fogyaszthat. Gyors, finom és alakbarát a gyümölcsös-csokis fagyasztott joghurtfalatka.

2024. július 22., 15:54

Szerző:

A friss gyümölcs, a krémes joghurt és az édes csokoládé találkozásából született nyári falatok összeállítása pofonegyszerű, ráadásul egy jó nagy adaggal előre is elkészíthet belőle, így amikor megkíván valami hűsítő édességet, csak be kell nyúlnia érte a mélyhűtőbe – írja a Mindmegette. Ha nyáron is figyel a vonalaira, ez az alakbarát gyümölcsös-csokis fagyasztott joghurtfalatka recept a kedvence lesz.

A gyümölcsös fagyasztott joghurtos falatokat ezúttal málnából és áfonyából készítettük, de ízlés szerint variálható a gyümölcsalap: mangó, barack, sőt, akár a görögdinnye is remek választás . Az étcsokoládé helyett fehér csokit is használhatnak, bár abban az esetben magasabb kalóriabevitellel kell számolniuk. Ha a joghurt mellé egy kis túrót is kevernek, azt sem fogják megbánni!

Gyümölcsös-csokis fagyasztott joghurtfalatka

Hozzávalók:

10 dkg málna
10 dkg áfonya
10 dkg görög joghurt
10 dkg étcsokoládé
1 tk. kókuszzsír

A friss gyümölcs, a krémes joghurt és az édes csokoládé találkozásából született meg a desszert. A gyümölcsöt tegye tálba, kanalazza rá a görög joghurtot! Óvatosan keverje össze, hogy ne törje össze a gyümölcsöket! 

A keverékből egy evőkanállal tegyen kis halmokat egy sütőpapírra, majd tegye be a mélyhűtőbe 1-2 órára. Ha van otthon jégkrém pálcikája, akkor a megszilárdulás után, de a teljes keménység elérése előtt tegye a joghurtos-gyümölcsös alapba. A csokoládét törje kockákra, adjon hozzá egy teáskanál kókuszzsírt, és olvassza meg. A fagyasztott joghurtos falatokat vegye ki a hűtőből és mártsa a csokiba. A bevont gyümölcsös falatokat tegye vissza a mélyhűtőbe néhány percre, amíg a csoki megszilárdul.

 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)