Koronavírus: Franciaország megduplázza az Afrikának szánt oltásokat

Ausztráliában pedig egyre közelebb a nyitás.

2021. szeptember 26., 11:34

Szerző:

Emmanuel Macron francia elnök azt mondta, Franciaország 120 millióra fogja növelni a szegényebb országoknak adományozott oltóanyag-adagok számát, ezzel megduplázva az eddigi mennyiséget. „Az igazságtalanság az, hogy más kontinenseken az átoltottság messze elmarad az Európaitól” – mondta Macron a párizsi Global Citizen adománygyűjtő koncerten sugárzott üzenetében. Kijelentette továbbá, hogy Franciaország elkötelezett abban is, hogy segítse az UNICEF és az egészségügyi szervezetek munkáját az oltások elosztásában – mondta Macron, megjegyezve, hogy Afrika teljes lakosságának mindössze 3 százaléka van beoltva, írja a Bloomberg.

Ausztráliában egyre közelebb a nyitás

Az államok nem tarthatják zárva a határaikat, miután az oltásra jogosult ausztrálok 80 százalékát beoltották, ez a határ év végére várható – jelentette ki Scott Morrison ausztrál miniszterelnök. „Nem látok okot arra, hogy miért kellene az ausztrálokat távol tartani egymástól” – mondta, hozzátéve, hogy ez súlyos terhet ró azokra, akik ezt megpróbálják okozni – utalva ezzel az oltást fel nem vevő polgárokra. Vasárnap Ausztrália második legnépesebb államában, Victoriában 779 új helyi koronavírus-fertőzöttet találtak azt követően, hogy előző nap megdőlt a fertőzöttségi rekord. Új-Dél-Wales 961 új fertőzést regisztrált, más államok, például Queensland és Nyugat-Ausztrália, nagyon kevés esetet dokumentált az utóbbi időben.

(Kiemelt képünk illusztráció: Egy férfit a Sinovac gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcinájával oltanak egy Rio de Janeiro-i oltóponton, Brazíliában, 2021. március 31-én. Fotó: AFP | Mauro Pimentel)