Egy árverés könnyei: Üzenni akartam Janetnek, csak előbb abba kellett hagynom a sírást

Több mint 1000 személyes tárgyát bocsátotta árverésre Janet Jackson, köztük azt a katonai dzsekit, amit a Rhythm Nation-ben hordott, valamint öltözetét a Scream videoklipjéből, amiben bátyjával, Michael Jacksonnal együtt szerepelt. A Chevy 112,500 dollárért kelt el. 

2021. május 20., 08:42

Szerző:

Ezek a 30-szorosa volt az előre becsült áraknak, árulták el a Julien's Auctions munkatársai. Még Kim Kardashian is bevásárolt: ő 25 ezer dollárt költött el arra az öltözetre, amit Jackson az If videoklipjében viselt.

A legmeglepőbb azonban a Grammy-győztes régi autójának eladása volt: az 1956-os Chevrolet Series 3100 Cameo kisteherautó rekordáron, 112,500 dollárért kelt el. Ez 70 ezerrel dollárral több, mint az előre becsült értéke, és 93,900 dollárral több az autó piaci áránál. Ez a kocsi még Jackson 2003-as Aston Martinjánál is jobban teljesített, ami “mindössze” 70,400 dollárért kelt el, értékét pedig korábban 70 ezer dollárra becsülték.

A 65 éves autóból ennél drágábban még egy példányt sem adtak el a Hagerty biztosító munkatársa, Jonathan Klinger szerint. Az ár 43 százalékkal több, mint a legmagasabb összeg, amit eddig egy Chevy 3100-ért fizettek. “Az autó gyakorlatilag készletállapotban maradt meg” - mondta Klinger. “A legtöbb esetben az ilyen régi autók módosított állapotban kerülnek eladásra, így egy eredeti kondícióban megőrzött Chevy 3100 ritka kincsnek számít. Ez, és Janet Jackson személye járultak hozzá a rekordárhoz.”

Az autót Arlan Hamilton, a női, színesbőrű és LMBTQ+ befektetőket támogató Backstage Capital alapítója vásárolta meg. “Üzenni akartam Janetnek, csak előbb abba kellett hagynom a sírást” - mondta Hamilton egy Facebook-videóban az árverés után. “El akartam mondani neki, hogy annyi embert érintett meg a művészetével, és hogy igazából ő az ok, amiért én ma itt állok.”

A féltonnás autót a General Motors tervezője, Chuck Jordan fejlesztette ki, aki a 60-astól a 90-es évekig számos Cadillac-modellt is tervezett. Ez a jármű a GM hagyományos 3100-asának elegánsabb verziója: dísztárcsái az 55-ös Bel Air-éhez hasonlítanak, króm hátsó lámpáit pedig az 54-es Bel Air-től kölcsönözték. Az autó hátulján panorámaüveg található, valamint a korhoz képest előremutató módon belső szőnyeg, extra króm, és széles, fehér falú gumik is vannak rajta. A 155 lóerős V-8-as motor három sebessége között manuálisan lehet váltani, az autó kívül-belül vörösben pompázik. 

A modellt a kényelmes vezetési élmény mellett a védjegyévé vált körbefutó szélvédők, a fedett első lámpák ésa ponton-stílusú sárhányók is népszerűvé tették. Jackson kevesebb, mint 2000 mérföldet utazott az autóval.

Az énekesnő szóvivője nem kommentálta az eladást, ám gyanítható, hogy a kocsi különös jelentőséggel bír a sztár számára. Az árverés katalógusában megjegyzik, hogy az autó új tulajdonosa számíthat egy privát telefonhívásra Jacksontól, amelyben el fogja árulni az autó “személyes jelentőségét.”

(Hannah Elliott)

(Kiemelt kép I Fotó: Julien's auction)