A brit utazók betankolnak a vámmentes áruból a Brexitnek köszönhetően

Az Egyesült Királyság állampolgárai rekordmennyiségű vámmentes szeszes italt és dohányárut halmoznak fel.

2021. augusztus 12., 21:38

Szerző:

A brit utazók egyre több alkoholos italt és dohányárut vásárolnak európai utazásaik alatt, mutatják a legújabb adatok. Azok, akik elég bátrak ahhoz, hogy kiigazodjanak az ország komplex, az Európai Unióba irányuló utazások karanténkövetelményeire vonatkozó „közlekedési lámpa” rendszerében, igénybe vehetik a vámmentes vásárlást a Brexit utáni Egyesült-Királyságban.

A Dufry AG Európa legnagyobb vámmentes árubeszállítója, közleményük szerint az elmúlt napokban 50-100% -os nyereséget tapasztaltak a szeszes italokat és a dohányárukat értékesítő részlegükön. Hozzátették: szerintük ez egy biztató jel, mivel az Egyesült Királyság még mindig az újranyitás folyamatában van.

Vasárnaptól a Franciaországból Angliába érkező, második oltással rendelkező utazóknak nem kell 10 nap karanténba vonulniuk. Az Egyesült Királyság az Indiából, Bahreinből, az Egyesült Arab Emírségekből és a Qatarból étkezők számára is enyhítette a járványügyi korlátozásokat. Már vannak arra mutató jelek, hogy a korlátozások enyhítése egyre több embert motivál az utazásra. A London-Heathrow-i repülőtér szerdán 74 százalékos növekedést jelentett a júliusi forgalmáról, ami így 2020 márciusa óta a reptér legforgalmasabb hónapjának számít.

Miután az Egyesült Királyság többé már nem része az Európai Uniónak, a brit utazók vámmentesen vásárolhatnak szeszes italokat és dohánytermékeket a brit kikötőkben, reptereken és a nemzetközi pályaudvarokon.

(Kiemelt kép: vámmentes cigarettaüzlet a London-Heathrow-i repülőtéren Angliában. Fotó: Serge Attal / Only World / Only France via AFP)