Idén nyáron a tartós hőség és az aszályos időjárás nem csak a mezőgazdaságban okozott komoly gondokat. Magyarország vízei is megsínylették az extrém szárazságot. A Bakony csodálatos szépségű patakja, a Cuha-patak sem csörgedezik már.

2024. augusztus 30., 11:29

Bél-kő fehér mészkősivataga olyan, mintha az ember a Csillagok háborújának Tatooine nevű bolygóján járna. A helyi űrkikötő a Vörösbarát söröző, ahol bitang erős a kávé és a Szomjas Csuka, ahol a túra végén a Lak-völgyi-tó partján akár meg is vacsorázhatunk. Az egyedülálló túra közben elmerülhetünk a történelemben és a természetben is, tartsanak velünk!

2024. augusztus 28., 10:14

Bár tegnap záporok, zivatarok söpörtek végig az országon, hazánk háromnegyedét súlyos vagy nagyfokú aszály sújtja, amely a hazai folyók mellett a nagytavakat is megviseli. Extrém magas hőmérsékletű a Balaton és a Velencei-tó, míg a vízszintjük kritikusan alacsony.

2024. augusztus 21., 13:15

Az enyhe telek miatt egyre több poloska lepi el a kerteket, lakásokat. A kertben pusztító poloskák tönkreteszik a paradicsomot, a paprikát, de számos más zöldség sincs biztonságban ettől a kártevőtől. Cikkünkből kiderül, mit tehet, hogy megóvja a termést.

2024. augusztus 12., 14:33

A brutális kánikula beálltával mindenki menekülőre fogja, legalábbis a városlakók biztosan megindulnak a menedéket nyújtó zöldövezetbe, vagy egy jó vízpartra, ahol nem éri el őket a hőség. A Turistamagazin éppen ilyen helyeket válogatott össze Budapest környékéről.

2024. augusztus 12., 12:41

Párhuzamosan több vállalkozással szemben is eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) greenwashing gyanúja miatt, vagyis azért, mert ezek a nagyvállalatok azt kommunikálták, hogy a termékeikkel felelősséget vállalnak a környezetért, ám ez a tényleges működésben nem mutatható ki. A Szentkirályi és a Coca-Cola is érintett.