WU–14-nek hívják az új szuperfegyvert

A kínai hadsereg a múlt héten kísérletet hajtott végre egy hiperszonikus rakétával, amelynek rendeltetése az, hogy az amerikai rakétavédelmi rendszeren áthatolva juttasson célba robbanótölteteket – közölte a Pentagonra hivatkozva hétfőn weboldalán a Fox News amerikai hírtelevízió.

2014. január 14., 07:10

A kísérletet január 9-én hajtották végre. A fejlesztés kísérleti fázisában lévő fegyver a Pentagontól a WU–14-es kódnevet kapta.

Az amerikai védelmi minisztérium név nélkül nyilatkozó illetékesei szerint a hiperszonikus hordozóeszköz jelentős előrelépés Kína titkos stratégiai nukleáris, valamint hagyományos katonai és rakétaprogramjaiban.

A hiperszonikus hordozóeszköz repülését Kína felett észlelték. Interkontinentális ballisztikus rakéta segítségével bocsátják fel, és tízszeres hangsebességgel manőverezik a cél felé – írja az MTI.

A Pentagon szóvivője megerősítette a Fox News értesülését, de azzal kapcsolatban nem bocsátkozott részletekbe.

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.