Országos leállás jön a Telekomnál, ezen a napon nem működnek majd bizonyos szolgáltatások

Leállás jön a Telekomnál, most pedig az is kiderült, mely szolgáltatásokat érinti a leginkább.

2024. október 21., 14:16

Szerző:

A Telekom az MTI-nek adott ki egy közleményt, amiben elárulták, hogy az informatikai rendszereknek ütemezett karbantartása miatt nem lesznek elérhetőek bizonyos alkalmazások – írta meg a hvg.hu.

Karbantartásra számíthatnak a Telekom ügyfelek

A legtöbb szolgáltató bizonyos időközönként tart karbantartást, annak érdekében, hogy a szolgáltatásuk az év többi részében zavartalanul működhessen. A friss információk szerint a Telekom a következő napokban leállítja bizonyos szolgáltatásait, így azokat az ügyfelek a meghatározott ideig nem fogják tudni használni.

A Magyar Telekom informatikai rendszerének ütemezett karbantartása miatt nem lesz elérhető a Telekom-alkalmazás, a Telekom-fiók, a telekom.hu és az üzleti önkiszolgáló portál 2024. október 22-én kedden 22 órától várhatóan 2024. október 23-án szerdán 18 óráig - közölte a szolgáltató pénteken az MTI-vel.

A vállalat hangsúlyozta, hogy a telefonos ügyfélszolgálat a megadott időpontokban üzemelni fog, de most sokkal kevesebb dolgot lehet majd elintézni, mint általában. Emellett az ügyfelek megnövekedett várakozási időre számíthatnak majd. Mivel a leállás a nemzeti ünnepi alatt lesz, ezért a személyes ügyintézés szünetelni fog.

Ezek a szolgáltatások szünetelnek a következő napokban

A Telekom információ szerint nem lesz lehetséges a számlabefizetés, illetve a számlainformációk elérése. Az érintett időszakban a számlákat kizárólag bankkártyás utalással, valamint készpénzátutalási megbízással lehetséges rendezni. Szünetelni fog előfizetésekhez kapcsolódó adatmódosítás, illetve a díjcsomag módosítás.

Az előfizetéshez tartozó SIM-kártyák (Fő és MultiSIM) aktiválása, cseréje fizikai SIM és eSIM esetén sem lesz elérhető. A Telekom felhívta az ügyfelek figyelmét, hogy eSIM QR-kódja egyszer használható fel, így a karbantartás ideje alatt senki ne olvassa be a QR-kódot, mert az aktiválás nem lesz sikeres, a későbbiekben viszont nem lehet majd használni a kódot.

A streaming szolgáltatások terén is korlátozásokra lehet számítani. Mobilos előfizetés mellé nem lehet majd Max és Netflix szolgáltatást regisztrálni, illetve azokat módosítani. Ám a szolgáltatások az említett időszakban is működni fognak, így nyugodtan lehet filmet, sorozatot nézni.

A Domino feltöltőkártyás ügyfeleknek arra kell figyelniük, hogy a cég saját felületein nem lehet majd egyenlegfeltöltést végezni. A partnereknél (benzinkút, posta, bank stb.) változatlanul rendelkezésre áll majd ez a lehetőség. Ha valakinek az éves adategyeztetés ebben az időszakban jár le, ezt még kedden este ajánlott elvégezni.

 

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Joan Cros / NurPhoto / NurPhoto via AFP)