Sokakat érint, hogy komoly leállást jelentett be az egyik nagy mobilszolgáltató

Kedden este 8 órától ütemezett karbantartás miatt leáll a Telekom több szolgáltatása. A mobilszolgáltató rendszere várhatóan szerdán, dél után áll helyre.

2024. szeptember 24., 11:03

Szerző:

„Informatikai rendszerünk ütemezett karbantartása miatt 2024. szeptember 24-én kedden 20 órától, 2024. szeptember 25-én szerdán 12 óráig a Telekom alkalmazás, a Telekom fiók, a telekom.hu és az Üzleti önkiszolgáló portál nem lesz elérhető” – tájékoztat a mobilszolgáltató honlapja. A köztes időben a Telekom 1414-es lakossági, és a 1400-ás üzleti telefonos ügyfélszolgálata is korlátozottan működik, hosszabb lehet a várakozási idő.

A karbantartás miatt a szeptember 24-én, kedden 21 óráig nyitva tartó üzletek is egy órával hamarabb, 20 órakor bezárnak, így a személyes ügyintézésre is kevesebb idő marad a nap folyamán.

A mobilszolgáltató leállása több szolgáltatásra is hatással lesz

A mobilszolgáltató közlése szerint a leállás az alábbi szolgálatásokat érinti majd:

A havidíjas előfizetők számlabefizetése, és a számlainformációk elérése az ügyfélszolgálaton keresztül nem lesz lehetséges. A számlákat az érintett időszakban kizárólag eseti banki átutalással, valamint készpénzátutalási megbízással tudják rendezni.


Az előfizetésekhez kapcsolódó adatmódosítás, valamint díjcsomag-módosítás ebben az időszakban nem lesz lehetséges.


Lopás vagy telefon eltűnése esetén a SIM-kártya felfüggesztésének, szüneteltetésének kérése lehetséges lesz, azonban a SIM-kártya cseréje nem lesz mód a karbantartás ideje alatt.


Egyenlegkövetés, hazai, EU-s és EU-n kívüli netbővítő vásárlás nem lesz elérhető.


Mobil előfizetésedhez vásárolt Max és Netflix új regisztráció, módosítás, lemondás nem lesz elérhető, de a streaming menni fog.
Azon ügyfeleknek, akik éppen külföldön tartózkodnak, azt javasolják, hogy előre gondoskodjanak a megfelelő adatmennyiségről, ugyanis a leállás alatt nem lehet a mobilnetet Magyarországon kívül aktiválni.


Mivel a Magenta mobil applikációt is érinti az üzemszünet, így a kuponokat és egyéb kedvezményeket sem lehet igénybe venni majd kedd estétől szerda délig.


Meglévő ügyfelek számára a Mobilvásárlás alkalmazás elérhető lesz, az ahhoz kapcsolódó egyenleget azonban a karbantartás ideje alatt nem tudják majd feltölteni.

A tájékoztatás szerint a szolgáltató minden lakossági és üzleti ügyfelének korlátlan internetezési lehetőséget biztosít belföldön a leállási időszak alatt, ezért tenni sem kell semmit, az extra net automatikusan jár mindenkinek.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)