Idegen civilizációk láthatatlan szondái keringhetnek a Naprendszerben

Idegen civilizációk önműködő, számunkra láthatatlan szondái lehetnek a Naprendszerben skót matematikusok szerint.

2013. július 19., 06:01

A szakemberek által készített tanulmány szerint ezek a szondák számunkra láthatatlanok lehetnek, mivel készítőik vélhetően sokkal fejlettebb technikával bírnak nálunk – írta a

Stop.hu. Duncan Forgan és Arwen Nicholson úgy vélik, hogy az idegen civilizációk szondái képesek javítani magukat, el is tudják készíteni maguk újabb verzióját, amihez a csillagközi gázokat és port használják fel.

Forgan és Nicholson modellje szerint matematikailag megvan az esélye annak, hogy az idegen szondák közel vannak hozzánk, de azt nem magyarázza meg, hogy adott esetben eddig miért nem kerültünk velünk kapcsolatba. Egy 1983-as elméletre is hivatkoznak, miszerint a szondák szándékoltan lettek számunkra láthatatlanná tervezve, mellyel egyúttal az intelligenciánkat is tesztelik a készítői: ha nem látjuk, fejletlenek vagyunk, ha látjuk, akkor fejlettek és érdemesek lehetünk a kapcsolatfelvételre.

Az Egyesült Arab Emirátusok űrszondája kedden érkezik a vörös bolygóhoz, a kínai űrszonda 24 órával később áll orbitális pályára, a NASA marsjárója, a Perseverance (Kitartás) pedig február 18-án landol.