Hollandia betilthatja a benzin- és dízelmotorokat

Törvényerőre emelkedhet az a munkáspárti előterjesztés, amelynek értelmében 2025-től nem lehetne forgalomba helyezni belső égésű motorral szerelt gépkocsit Hollandiában.

2016. augusztus 15., 14:15

Hollandiában még öt hónappal ezelőtt merült fel az ötlet, hogy tíz éven belül betiltsák a benzin- és dízelüzemű autókat. Akkor még komoly ellenállásról és a törvényhozás megosztottságáról szóltak a hírek, mostanra azonban úgy tűnik, meggyőzték a kétkedőket a javaslat támogatói: a holland munkáspárt egyik tagja szerint nagyon jó esélye van annak, hogy az elképzelést elfogadják és törvényerőre emeljék – írja a

vezess.hu.

A tilalom kizárólag az új autók forgalomba helyezésére vonatkozna, a meglévő járműveket nem tiltanák ki az utakról. A becslések szerint a teljes járműpark elektromosra történő átállításáig további mintegy 20 évnek kellene eltelnie.

Nem Hollandia az egyetlen ország, ahol felmerült a belső égésű erőforrások tilalma: többek között Norvégia és India is ebbe az irányba tart; előbbi 2025-re, utóbbi 2030-ra szeretne szakítani a fosszilis üzemanyagon alapuló közlekedéssel.

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.