Európa nem tiltja be a sokak által kifogásolt gyomirtót

Az Európai Parlament nem tiltaná be a glifozátot, a világ leggyakoribb, valószínűleg rákkeltő gyomirtóját, mindössze a felhasználását szigorítaná – közölte a Greenpeace.

2016. április 13., 16:06

A mai plenáris szavazás eredményeképpen úgy tűnik, hogy az Európai Parlament számára is elfogadhatatlan lenne a glifozát tizenöt évre szóló újraengedélyezése, de további hét évre szóló engedélyt elfogadhatónak tartanak. A felhasználást viszont szigorítaná az EP: javaslatukban szerepel az anyag használatának betiltása a parkokban, kertekben és játszótereken.

Az Európai Vegyianyag-ügynökség csak 2016 második felére fejezi be a hatóanyag rákkeltő kockázatainak elemzését. A végső döntést az Európai Bizottság fogja meghozni, tagállami szavazás alapján.

Bővebb információ a glifozátról

itt található.

(Forrás: Greenpeace Magyarország)A múlt heti lenyűgöző légköri fényjáték csak a bemelegítés volt, a csillagászok és a naptevékenységgel, űridőjárással foglalkozó szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy hamarosan még ennél is látványosabb éjszakákra lehet számítani. A sarki fény újra beszínezi az égboltot.