Elon Musk ultimátuma után sorra hagyják el a Twittert az alkalmazottak

A becslések szerint több száz Twitter alkalmazott döntött úgy, hogy felmond, miután Elon Musk első kör-e-mailjében eltörölte a távmunkát és arra szólította fel a dolgozókat, hogy készüljenek fel a hosszú és intenzív munkanapokra.

2022. november 18., 13:44

Szerző:

Elon Musk november 10-én első elektronikus körlevelében közölte a Twitter munkatársaival, hogy azonnali hatállyal véget vet a távmunkának. Az előttük álló nehéz időkre tekintettel elvárja a dolgozóktól, hogy legalább heti 40 órát töltsenek az irodában, és csak a kivételes munkavállalók számára engedélyezte a távmunkát.

Miután több százan nyújtották be a felmondásukat, Musk a csütörtökön, a késő esti órákban reagált a Twitteren: azt mondta, ő nem aggódik a felmondások miatt, mert „a legjobb emberek maradnak” – tudatta a Reuters. A milliárdos hozzátette: a Twitter éppen most ért el egy újabb használati rekordot, de a részletekre nem tért ki.

A Twitter egy jelenlegi alkalmazottja – aki még kapcsolatban van egy nemrég a cégtől távozott alkalmazottal – azonban azt állítja, hogy Musk csütörtökön megpróbált maradásra bírni néhány magasabb beosztásban lévő, távozni készülő dolgozót.

A távozások rávilágítanak arra, hogy a Twitter mintegy 3000 alkalmazottja közül néhányan nem szívesen maradnak egy olyan vállalatnál, ahol Musk korábban kirúgta a munkaerő felét, beleértve a felső vezetést is, és megváltoztatja a munkahelyi kultúrát, munkaidőt és tempót.

(Kiemelt képünk: Elon Musk Twitter Fotó: Muhammed Selim Korkutata / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)