Elon Musk elárulta, hogy kire fog szavazni

A republikánus jelöltek támogatására buzdította az amerikai választókat a kiegyensúlyozott hatalommegosztással érvelve Elon Musk milliárdos üzletember, a Twitter új tulajdonosa hétfőn.

2022. november 8., 06:19

Szerző:

Elon Musk, a Tesla és SpaceX alapítója véleményét azzal támasztotta alá, és elsősorban azt ajánlotta a független választók figyelmébe, hogy a két nagy párt közötti hatalommegosztás az ideális.

Kifejtette, a megosztott hatalom korlátozza a pártok túlkapásait, így miután a Fehér Ház a demokraták kezében van, szükség van arra, hogy a törvényhozás, azaz a Kongresszus a republikánusok irányítása alá kerüljön. Elon Musk már májusban bejelentette, hogy idén várhatóan a republikánusokra szavaz. Most ezt azzal egészítette ki, hogy a múltban túlnyomó többségében a demokratákra szavazott, most viszont a republikánusokat támogatja.

(Fotó: Patrick Pleul / Pool/AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.