Elon Musknak elege lett, ezekre a Twitter-felhasználókra azonnal lecsap

Elon Musk, a Twitter új tulajdonosa és elnök-vezérigazgatója vasárnapi tweetjében azt ígérte, hogy figyelmeztetés nélkül örökre felfüggesztik azokat a fiókokat, amelyek anélkül személyesítenek meg valaki más, hogy világosan jeleznék, parodizálási szándékkal teszik ezt.

2022. november 7., 07:42

Szerző:

Minderre azért van szükség, mert míg eddig átvilágítási folyamat után válhatott egy fiók ellenőrzötté és kaphatta meg az ehhez kapcsolódó kék pipát, jelezve, hogy a fiók valóban azt takarja, akinek állítja magát, Elon Musk bejelentése szerint havi 8 dollárért bárkinek elérhetővé válik az ellenőrzött státusz.

Az üzletember közölte, hogy az eddigiekkel ellentétben nem lesz előzetes figyelmeztetés az ilyen esetekben, azonnal letiltják a mást megszemélyesítő fiókot, és ez alól nem lesz kivétel.

„Ez feketén-fehéren benne lesz a Twitter Blue-előfizetés feltételeiben” - közölte a dél-afrikai származású milliárdos.

Apple telefonokon bizonyos országokban múlt szombat óta elérhető a 8 dolláros előfizetés, amely Musk ígérete szerint kevesebb reklámot és előrébb sorolást is jelent az algoritmusban, amely a felhasználók falát állítja össze.

Musk vasárnap azt is tudatta, hogy a Twitter küldetése az, hogy a legpontosabb információk forrása legyen.

De befolyásolhatja a döntést az is, hogy a fizetős státusz bejelentése ellen tiltakozó felhasználók tömegesen Elon Musk profilképére és nevére írták át Twitter-fiókjukat, ezek ellen is tiltakozott Musk, szerinte a kék pipás fiókok ezreinek „Elon Musk”-névvel való megszemélyesítése rá is biztonsági kockázatot jelent..

Elon Musk a múlt héten vette meg a közösségi oldalt 44 milliárd dollárért, majd nem sokkal később több ezer embert bocsátottak el a cégtől. Vasárnap azonban kiderült, hogy több embert „tévedésből” küldtek el, vagy kiderült, hogy tudásukra és tapasztalatukra szükség van a Musk által bejelentett funkciók megvalósításához, ezért több tucatnyi ember kapott levelet arról, hogy a vállalat szeretné, ha mégis visszatérne a Twitterhez.

(Kiemelt kép: Illusztráció, Fotó: STR / NurPhoto / NurPhoto via AFP)