Zámbó Árpy visszavágott a balatonboglári fellépésére érkezett, botrányos beszólásokra – videó

Zámbó Árpy a balatonboglári Zámbó Jimmy-emlékkoncert után durva kritikákat kapott, hát most itt a válasz.

2024. szeptember 5., 10:51

Szerző:

Zámbó Árpy 23 éve turnézik 2001-ben elhunyt testvére, Zámbó Jimmy dalaival – valamiért most akadtak ki ezen bizonyos kommentelők és koncertlátogatók.

Zámbó Árpy nem hagyja magát

Zámbó Árpy balatonboglári fellépéséről azt írta egy lap, hogy a koncertbotrányba fulladt”. A TV2 azonban úgy érezte, hogy a Tények plusz című műsorban egy külön riportban kell helyre tenni a meg nem nevezett újság állítását, hiszen bár a fellépés a strandon volt, fulladásról nem beszélhetünk, csak néhány kellemetlenkedő koncertlátogató és kommentelő kisebbségi véleményéről.

„Árpyt sem akarom megvédeni”

– mondja a TV2 riportere az alábbi videóban, és aztán 5 percig védi Zámbó Árpyt. Az összeállítás tartalmazza, hogy a boglári koncertlátogatók között volt, aki szerint Zámbó Árpy playbackelt, de megszólaltattak másokat is, és úgy tűnik, mindenki másnak tetszett az előadás.

„Én nem egy nagyképű ember vagyok. Én beismerem a hibámat, beismerem, ha rosszul csinálok valamit, de én úgy gondolom, hogy 23 év nagyon nagy idő, és a 23 év bebizonyította, hogy igenis valamit jól csinálunk”

– érvel Zámbó Árpy. Az énekes hozzáteszi, hogy a testvére, Zámbó Jimmy maga kérte meg őt, hogy énekeljenek együtt, ezek annak idején is duettként születtek meg. Zámbó Árpy a következőket is mondja arra reagálva, hogy a riporter által kegyetlennek titulált kommentelők között volt olyan, aki szerint szégyen, hogy mit művelnek Zámbó Jimmy emlékével:

„Biztos, hogy nem hívtak volna, ha azt mondták volna, hogy ez méltatlan a Jimmyhez. [...] Ez embere válogatja: van, aki éneket mondja, hogy playback, van, aki a zenét mondja, az alapot, hogy playback, nyilván. Ez, hogy mi élőben játszunk, ez fedi a valóságot.”

A nem botrányos koncerttel kapcsolatos botrányról készült teljes riport alább található.

Zámbó Árpy és a titkos iratok

Zámbó Árpy egyébként testvére halálával kapcsolatban idén év elején azt mondta az RTL-nek a Fókuszban, hogy alig várja, hogy a rejtélyes, 25 évre titkosított iratok 2026-ban napvilágra kerüljenek:

„furcsaság, hogy huszonöt évre titkosítva van egy anyag Jimmyvel kapcsolatban. Megértem, hogy vannak olyan államtitkok és olyan nagy dolgok, amik nyilván titkosak, de ebben az esetben, ha balesetről van szó, nem értem, miért kellett titkosítani. Nyomozati anyagot, boncolási jegyzőkönyvet nem láttunk. Ez állítólag feloldódik két év múlva. Természetesen szeretném tudni, mi van abban az iratban, és szeretnénk jogászokkal átnézetni.”

Ebben a videóban hangoznak el a fentiek.

Erre reagálva Zámbó Adrián később azt mondta szintén a Fókuszban, hogy ilyen titkosított akták nem léteznek. A következőképpen fogalmaz az alább megtekinthető videóban:

„Édesapám halálával kapcsolatos hivatalos, rendőrségi akta részünkről nincsen titkosítva semmilyen szinten. Van is egy példányunk, én ezt a példányt láttam. Megjegyzem, egyébként édesapám testvérei is látták, ugyanis édesanyám a baleset után áthívta őket hozzánk és megmutatta nekik. Természetesen hivatalos okokból nem átruházható ez a dokumentum. [...] [Édesapám testvérei] valószínűleg nem kérhetik ki hivatalosan és szerintem ez adhatott okot arra a félreértésre, hogy akkor ez titkosítva van. De édesapám sem hivatalos személy nem volt, sem pedig diplomata nem volt, úgyhogy ezt az aktát még ha akartuk volna sem tudtuk volna titkosítani.

Ha még ráér, nézze meg ezt a videót is!

(Kiemelt kép: TV2/Tények plusz)