Véget akart vetni életének az X-Faktor fiatal döntőse

Az X-Faktor fiatal felfedezettje, Balázs Alex megrázó interjúban mesélt eddigi életéről.

2021. november 18., 12:20

Szerző:

Balázs Alex, azaz Alee az idei X-Faktor egyik nagy felfedezettje. A 16 éves rapper srác már a válogatón levette a lábáról a mentorokat és a közönséget, a Táborban pedig tovább fokozódott sikere. Igaz, a Mentorházban magához képest alul teljesített, ByeAlex egyértelműen vitte magával az élő show-ba, hiszen az egyik legtehetségesebb versenyzőnek tartja. 

Alee pillanatok alatt sztár lett, első dala már több, mint 2,5 millió megtekintésnél jár a YouTube-on. A fiatal fiú élete azonban nem volt mindig könnyű, mélyszegénysében nőtt fel, és mint a Storynak adott friss interjújából kiderül, több mentális betegséggel is küzdött.

A fiatal rapper élete szülei válása után vált nehézzé, úgy érezte, nem figyelnek rá eléggé, nem sokkal később nagymamája is elhunyt, ami végképp törést okozott benne. Ekkor döntött úgy, hogy édesapjához költözik Szegedre, azonban elmondása szerint itt csak rosszabbá vált minden.

„Mivel mélyszegénységből jöttem, nekem új volt a városi környezet, az osztálytársaim kinéztek maguk közül”

– mondta Alee, akit hamar tömegiszony, agorafóbia, pánikbetegség, depresszió és szorongás kezdett gyötörni. Így magántanuló lett, ekkor talált rá a rappre, ami átsegítette a nehéz időszakokon.

„Egész nap csak otthon ültem, nem voltak barátaim, és így tudtam kiadni magamból, ami bennem van.”

A fiatal rapper ezzel együtt gyakran nagyon szenvedett, öngyilkos gondolatai voltak és bevallása szerint drogozott is.

„Ez egy hatalmas sokk volt, de elhatároztam, hogy változtatok az életemen. Bevallom, előtte illegális szereket is kipróbáltam, sőt, az is megfordult bennem, hogy véget vetek az életemnek."

Balázs Alex egy nagy csalódás után végül úgy döntött, változtat az életén, amiben óriási szerepe van az X-Faktornak is. Bár még küzd a fóbiáival, de egyre nyitottabb és nyugodtabb.

„Nehéz rávenni magam a fóbiáim miatt, hogy a többiekkel legyek, de úgy érzem, egyre ügyesebb vagyok ebben. Az X-Faktorban otthon érzem magam"

– tette hozzá lelkesen a fiatal versenyző.

(Kiemelt kép: RTL Sajtóklub)