X-Faktor: Tombolnak a nézők a mentorok döntései miatt

Nagyon nem elégedettek a nézők az X-Faktor döntőseivel.

2021. november 15., 11:11

Szerző:

Hétvégén lezajlott az X-Faktor talán egyik legizgalmasabb fordulója, a Mentorház. A verseny ezen szakaszán az énekeseknek és a zenekaroknak viszonylag bennsőséges környezetben kell megmutatniuk, mit is tudnak. Ilyenkor rendszerint az előadókat egy szál gitár vagy zongora kíséri, és a bandák is egy akusztikus feldolgozással érkeznek. Ez azért is érdekes, mert nagy reménységek, zseniálisnak hitt tehetségek buknak el itt évről évre, és nem volt ez másként idén sem!

Szombaton ByeAlex és Csobot Adél versenyzői léptek színpadra, vasárnap pedig Puskás Peti és Gáspár Laci választotta ki, kivel szeretne együtt dolgozni az élő show-ban. Egyik mentornak sem volt könnyű dolga, nehéz döntéseket kellett meghozniuk, amiért azóta is kapják a durvábbnál durvább kommenteket.

ByeAlex és a fiúk

A sort ByeAlex kezdte, ő a fiúk sorsáról döntött. Végül Mehringer Marcit és ALEE-t választotta ki maga mellé, Árvavölgyi Patrikot és Tóth Rolandot a mentorokra bízta, akik végül Rolandot juttatták tovább. 

A kommentelők között viszont nagyon sokan akadtak olyanok, akik Patrikot szerették volna a legjobb 12 között látni, de ByeAlexet azért is sokan támadták, mert Attilának és Norbinak esélyt sem adott.

„Ne hallgass senkire, imádunk!"
„Laci mondjuk meglepett, hogy ennyire lenézte ezt a produkciót, meg most is vele példálózik, hogy hozzá képest nem jobb a másik... pedig ez az ének nem volt rossz sőt jobban elnézném őt, mint azt a Rolandot az élő show-ba”
„Nagyon jó hangja van, Roland helyett őt kellett volna választani, ha már Patrikot ennyire ki akarták ejteni”

Csobot Adél és a zenekarok

A csapatoknak ezúttal nem sikerült különösebben lenyűgöznie a zsűrit, a DD Night kifejezetten csalódást is okozotott mindegyikőjüknek. Végül Adél a The Palace-t, a The Harmoniest és a Beneath My Skint viszi tovább, a netezők azonban kiakadtak, mert sokan a Crush-t tartották a legjobbnak.

A kommentelők nagy számban jelezték, hogy a The Palace helyett sokkal inkább a Crush-t kellett volna továbbjuttatni! Illetve Adél mentorteljesítményével sem voltak elégedettek...

„Akkor csak szerintem nem jók, és helyettük kellet volna a Crush?”
„Adél alkalmatlan erre a feladatra szörnyű!”

Gáspár Laci és a 22 év felettiek

Gáspár Lacinak sem volt könnyű dolga, a 22+ kategóriában hat tehetséges énekes csapott össze, azonban csak Kocsis Paulina tudta meggyőzni a mentorokat, a többiek mind alulteljesítettek magukhoz képest. Így végül Paulina, Mardoll és Imi Plaza jutottak tovább. 

Talán a legnagyobb felháborodást Laci döntése okozta, ugyanis a kommentek alapján Mohácsi Anett sokaknak volt nagy kedvence, és felháborította a rajongókat, hogy egyetlen hiba miatt haza kellett mennie:

„Szégyelljétek magatok mentorok! Az ordibáló, vetkőző nő, nem írom le mi ő, azt engeditek tovább. Teli van pénzzel a lány, nem egy zenéje van. Mit akar ő ott? Akinek meg az élete megváltozott volna, és aki tehetséges haza külditek.”
„Ha tudná mi van a gyenge éneklés mögött Laci... ő sem tudna jol énekelni ha a sehonnan nem kap támogatást...”
„A mentorok persze sosem hibáztak életükben mindig tökéletesen énekelzek ők tévedhetetlenek. Mind elfelejtette honnan indult. Anett nagyon tehetséges megérdemelné az eddigi teljesítmény alapján a továbbjutást.”

Puskás Peti és a lányok

Utolsóként a lányok kategóriája következett, akik mind annyira küzdöttek a bennmaradásért, hogy szinte lehetetlen volt teljesítmény alapján kiválasztani a legjobb hármat. Nem csoda, hogy olyan döntés született, amellyel nem értett egyett mindenki. Puskás Peti csapatát végül Nagy Regina Martina, Tabatabai Nejad Flóra és Ferenczi Kamilla alkotja. 

Sokan viszont Harmatot látták volna szívesen a döntőben, ezért a mentorok kaptak hideget-meleget a kommentelőktől! Produkciójához ilyen üzenetek érkeztek Instagramon:

„Sokkal jobban megérdemelte volna, hogy tovább jusson mint a Flórácska. Már meg is van, kiket nem kedvelek a műsorból!"
„Harmat, nekünk te vagy a győztes!”
„Ez a Csajszi sokkal tehetsegesebb mint az a nagykepu Regina.”

Az élő show-k szombaton kezdődnek, az RTL Klub előzetesében pedig már azt is megnézheti, hogyan alakultak át a versenyzők a válogatók óta!

(Kiemelt kép: RTL Sajtóklub)