Kiderült: így szerzett milliókat Vlagyimir Putyin volt felesége

Vlagyimir Putyin volt feleségének nincsenek anyagi gondjai.

2023. február 8., 10:58

Szerző:

Vlagyimir Putyin volt feleségének nincs oka panaszra: spanyol ingatlanokkal szerzett milliókat. Ljudmila Putyina és az orosz elnök 2013-ban jelentették be, hogy hivatalosan is elválnak, azóta pedig az üzletasszony egy nála  20 évvel fiatalabb férfi mellett találta meg a boldogságot. 

Most kiderült, hogy a válás után, hogyan gazdálkodott a pénzével Ljudmila Putyina: megszerzett egy állami ingatlant a Kremltől, ami még a a szovjet idők előtt az orosz arisztokrácia lakta, ugyanis Lev Tolsztoj orosz író nagyapjáé volt. Az épületet felújították, sőt még két plusz emelettel is kibővítették. Az orosz elnök volt felesége az ingatlan egy részét kiadta és milliókat zsebelt be a bérleti díjból - írja az Index.

Ljudmila Putyina új férje, Artur Ocseretnij két házat vásárolt a spanyolországi Marbellán, egyet még 2011-ben 800 ezer euróért, a másikat 2014-ben egymillió euróért. Az egyik ingatlant eladásra kínálták. A házaspárnak Franciaországban, Biarritz városában, valamint a svájci Davosban is van ingatlanja. 

Az orosz-ukrán háború miatt bevezetett szankciók egyelőre nem vonatkoznak Putyin volt feleségére, de elképzelhető, hogy ezért is árulják most az otthonukat, mert félnek, hogy hamarosan ők is tiltólistára kerülnek, és lehetetlen lesz hozzájutniuk a bankszámláikhoz, vagyontárgyaikhoz. 

(Kiemelt kép: Shutterstock)