Károly király rákbetegségén viccelődött Vilmos herceg egy gálán

Vilmos herceg egy jótékonysági eseményen volt, beszédében Károly király állapotára is kitérve egy váratlan poént is eleresztett.

2024. február 8., 07:51

Szerző:

A hét legmegdöbbentőbb híre volt, hogy Károly király prosztataműtéte során rákos daganatot is találtak. A brit uralkodó ezt hétfő este jelentette be, hozzátéve, hogy a nyilvánosság előtt most egy ideig nem fog megjelenni, de egyébként végzi a munkáját. Károly király már túl is van az első kezelésen, de hogy pontosan milyen típusú daganatot találtak nála és hogy milyen kezelést kap, azt nem lehet tudni.

A walesi herceg szerda este a London's Air Ambulance jótékonysági gálaestjén volt, ahol az est másik híres résztvevője a szervezet egy másik neves támogatója, Tom Cruise volt. Itt vannak a közös fotók.

Vilmos herceg az estélyen beszédet mondott, amiben először említette a nyilvánosság előtt apja betegségét. A trónörökös szintén először lépett a nyilvánosság elé azóta, hogy a felesége hazatért lábadozni a kórházból komoly hasi műtétjét követően.

A Daily Mail tudósítása szerint Vilmos megköszönte az egész országnak a

„kedves támogató üzeneteket”,

amiket édesapjának és feleségének küldtek. (Mármint Vilmos feleségének, Katalinnak, nem Károly felségének.)

„Mindannyiunk számára nagyon sokat jelentenek”

ezek a támogató és vigasztaló üzenetek, mondta az eseményen Vilmos herceg az egész család nevében. A beszédből kiderült, hogy az első kezelés után Károly király most Sandringhamben lábadozik, miközben Katalin hercegné is otthon van, pihen és gyógyul.

Ezek pontosan azok a mondatok, amikre ilyen helyzetben számít az ember, de Vilmos herceg ezek után drasztikusan váltott egyet a hangnemen.

„Lehet mondani, hogy ez elmúlt néhány hetünkben eléggé fókuszba kerültek az orvosi dolgok. Úgy gondoltam, hogy most már ki kell ebből szakadnom, úgyhogy a változatosság kedvéért eljöttem a légimentők estélyére!”

– viccelt Vilmos herceg szerda este azzal kapcsolatban, hogy egyszerűen nem tud hova menekülni az utóbbi időben az orvosi dolgok elől.

A trónörökös szerdán az estély előtt kitüntetéseket is átadott, erről szintén vannak fotók.

Sőt, van friss videó is.

A Downing Street szerdai tájékoztatása szerint egyébként III. Károly király és Rishi Sunak miniszterelnök szokásos heti audienciája „az adott helyzetben” egyelőre telefonos megbeszélések formájában zajlik. Azt ebben a bejelentésben nem árulták el, hogy a betegségnek pontosan milyen fajtája támadta meg III. Károlyt, de annyit tudni lehet, hogy a rák még egészen korai stádiumban van, így a terápiával kapcsolatos kilátások rendkívül pozitívak.

(Kiemelt kép: a brit királyi család hivatalos Instagramja)

Hamarosan piacra dobja egyedi, TISZA X AZAHRIAH snekaer kollekcióját a Tisza cipő az Astorián található boltjában. A rajongóknak nem árt majd igyekezniük, a cipők ugyanis mindössze két napig lesznek elérhetők.