Verebes István: Nagyon elszúrtam a gyerekeim anyjával való házasságot, belebetegedtem

Verebes István megdöbbentő őszinteséggel beszélt arról, mi ment félre az életében, és mi mentette meg őt végül.

2024. május 17., 09:50

Szerző:

Verebes István volt Geszti Péter vendége a VIASAT3-on az Adom a napom című műsorban. A műsorvezető azt mondja, azért hívta meg a Heti hetes és a Rádiókabaré egykori sztárját, mert hiányzik neki, annyira eltűnt az utóbbi időben. Mi lehet most Verebes Istvánnal? Hát alább kiderül.

Verebes Istvánnak ez mentette meg az életét

Geszti Péter így ír arról az Instagramon az alább található posztban, hogy miért hívta meg Verebes Istvánt a műsorába:

„Verebes Istvánt azért szerettem volna az Adom a napom-ban vendégül látni, mert hiányzik nekem. Hiányzik a karaktere, a bölcsessége, a humora, a jellegzetes hangja, jól ismert mackós szuszogása. Nem is értem, hogy miért látni őt mostanában ilyen ritkán. Vajon ő döntött úgy, hogy háttérbe vonul, vagy korábbi működésével érte el, hogy kihúzzák a telefonkönyvekből? Érdekelt, hogy hogyan él, dolgozik, pihen, barátkozik az ország másik végében. Így hát megkértem, hogy adja nekem a napját. Köszönöm egy igazi pesti és bazitai legendának, Verebes Istvánnak.”

Verebes István most 75 éves, és a műsor egyik legemlékezetesebb pillanatában arról beszél, hogy milyen nagy változást hozott az életében, amikor a '90-es évek elején leköltözött Budapestről Bazitára, ami Zalaegerszeg részét képező község. Az ezt megelőző időszakról Verebes István így beszél:

„Majdnem 50 éves koromig minden ideiglenes volt. Nem volt kellemetlen, a házasságaim sem voltak kellemetlenek, a pályám meg különösen szárnyalt. De minden ideiglenes volt. Semminek nem láttam a következő évét. És amikor a rendszerváltozás jött, akkor meg különösen elbizonytalanodtam, mert láttam, hogy mindenki meghülyült. És volt egy zalabéri házunk még a gyerekeim anyjával, amit otthagytam nekik, azt akartam átalakítani, és nem hagyta. Mert azt tudtam, hogy el kell mennem Budapestről. Mert ha belefolyok... Én impulzív ember vagyok, olyan, mint a Molnár Áron – és akkor beledöglök. ”

Végül megtalálták ezt a bizonyos bazitai házat és Verebes István le is költözött. Ezt utólag rendkívül jó döntésnek találja:

„Nem lehet becsapni a sorsot, a Jóistent, így kellett alakulnia. Ez mentette meg az életemet. Az elmúlt 30 év attól lett nyugodt, boldog, egészséges, mert olyan közegben éltem, és mert a feleségem annyira biztosítja ezt nekem.”

Itt találja a műsor vonatkozó részét.

A házasságairól is vallott

Verebes István négyszer nősült meg, három gyermeke született, akik közül Verebes Linda a legismertebb.

„Nagyon elszúrtam a gyerekeim anyjával való házasságot, abban nagyon benne voltam, és ezt nagyon megszenvedtem, belebetegedtem”

– idézi a Story.hu a műsort, amiben Verebes István elmondja, hogy gyermekei anyjának halálát sosem tudja jóvátenni, de mindig meggyónja. Héczey Éva 1978-tól 1988-ig volt Verebes István felesége, a házasságnak többek között a férj hűtlensége miatt lett vége. A színésznő élete ezek után tragikus módon tönkrement, egyedül maradt, a munkáját is elvesztette, logopédusként kezdett dolgozni, miközben édesanyját ápolta és pajzsmirigyrákot diagnosztizáltak nála. Alkoholbetegség is kialakult nála, 66 évesen öngyilkos lett.

Az alábbi adásrészletben Verebes István régi fényképeket mutat, érdemes ebbe is belepillantani.

Itt találhatók további fotók a műsorból.

agyon elszúrta
m a gyerekeim anyjával való házasságot

(A kiemelt képet Fábián Bori készítette a VIASAT3 számára. Forrás: Geszti Péter Instagramja)