Várkonyi Andrea: Nem bírom elviselni, ha valaki eltart

Tatár Csillának adott interjúját 2021-ben sokkal lenyűgözőbb visszahallgatni.

2021. október 17., 05:12

Szerző:

Majdnem három éve, 2018. november 28-án publikált interjút Tatár Csilla a YouTube-on Várkonyi Andreával. Várkonyi Andrea ekkor egy igazán nehéz perióduson volt túl nővére elvesztése után, ekkor mondott fel a TV2-nél és nem sokkal korábban ért véget a kapcsolata Bochkor Gáborral. Az interjú nagyrészt arról szól, hogy ez az időszak mire tanította meg őt, mennyiben változott meg az őt ért tragédia hatására. Várkonyi Andrea, aki azóta feleségül ment Magyarország leggazdagabb emberéhez, Mészáros Lőrinchez, a következőképpen fogalmaz 4:18-nál a három évvel ezelőtti interjúban:

„Én azt gondolom magamról, hogy mindig is őszinte ember voltam. A képmutatást nagyon nem szeretem, meg a sumákolásokat. Szerintem ez éleződött ki. Abban változtam, hogy nulltoleranciám lett ebben. Azt éreztem, hogy már nem fér egyszerűen bele. Az a fajta energiám, hogy én toleráljak nem őszinte embereket vagy érdekembereket magam körül, az a fajta energiám lenullázódott a tragédiát követően. Ebben változtam meg, hogy ebben ezt mondtam, hogy jó, én ebben most zéró toleranciát hirdetek, és nem engedem ezt be.”

A beszélgetésben később szóba kerül az is, hogy Várkonyi Andrea számára milyen fontos a függetlenség és a szabadság mind a munkában, mind a magánéletben. Ezzel kapcsolatban azt mondja, hogy szeret egyszerre több mindent csinálni, több lábon állni. A témában ezen kívül a következők hangoznak el:

„Szerintem születésemtől fogva antifüggő ember vagyok. Gyűlölök függeni. Nekem borzasztó fontos az egzisztenciális függetlenségem és az emberi függetlenségem. Ez a másik oka, hogy én mindig arra mentem rá, hogy megteremtsem ezt. Megteremtsem a szabadságomat abban, hogy ha nekem nem tetszik mondjuk valami a tévézésben, akkor ne kerüljek olyan helyzetbe, hogy muszáj benne maradnom, mert mi a francot fogok csinálni és honnan lesz fizetésem. Megteremtsem a párkapcsolatomban azt a függetlenségemet, hogy ha valami nem tetszik, akkor nekem ne kelljen abban benne maradni, mert jaj, most hova költözöm, jaj, most mi lesz velem, mert valaki eltart. Ezt nem bírom elviselni.”

Az interjú érdekes részlete még a végén, 20:39-nél, hogy Tatár Csilla villámkérdéseket tesz fel, többek között azt kérdezi Várkonyitól, hogy mit nem tud elviselni. „A kétszínűséget meg az ostobaságot” – hangzik a válasz, majd a következő kérdés az, hogy ha nyerne kaparósorsjegyen 50 millió forintot, mit kezdene vele. „Utaznék” – álmodozott Várkonyi Andrea 2018-ban.

Érdekes, hogy a párkapcsolat anyagi oldaláról elhangzottakkal összhangban van a műsorvezető korábbi élettársának, Bochkor Gábornak egy igen régi, 2010-es nyilatkozata, amelyből az derül ki, hogy ők akkor külön kasszán voltak Várkonyi Andreával, de a nagyobb költségeket ő szokta állni.

„A nagy kiadásokat én fedezem, nem is egyenlően osztozunk a különböző költségeken. Andi sokat dolgozik, megérdemli, és joga is, hogy maga rendelkezzen a megkeresett pénzével. Mi ebben is megtaláltuk a tökéletes összhangot. [...] Egyébként is azt vallom, egy férfi legyen a családfenntartó”

– idézte a Bochkor Gábor által a Bors című lapnak adott nyilatkozatot anno a Velvet.hu.

Várkonyi Andrea mostani házasságának anyagi oldaláról egyelőre nem sok konkrétumot lehet tudni, de azért a nyilvános cégadatokból kiderül néhány érdekesség. Kattintson ide a cikkünkért, amelyben arról írunk, hogy Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc a közös társaságukba beletettek másfél milliárd forintot, mindketten 750-750 millió forintot apportálva. Sőt, Várkonyi Andrea a héten jelentette be, hogy könyvet írt arról, hogy az embernek joga van önmagát előre sorolni, és az első előrendelések száma alapján biztosnak tűnik, hogy bombasiker, remek üzlet lesz a könyv.

(Kiemelt kép: dfp.hu)