Várkonyi Andreának valaki százmilliókkal tartozik, meglepően magas az összeg

Íme, mekkora a követelés, amit a műsorvezetőnő bevitt Mészáros Lőrinccel közös cégükbe.

2021. október 9., 09:54

Szerző:

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc immár több, mint két hete házasok, de most nem az esküvőjükkel, hanem a közös vállalkozásukkal kapcsolatosan érkezett egy hír. Szeptember óta lehet tudni, hogy a műsorvezetőnőnek lett egy közös cége férjével, aki Magyarország leggazdagabb embere: ez a közös társaság az Ekho Belvedere Kft., amelyről külön cikkben írtunk akkor, kattintson ide az összefoglalóért!

Nos, a nyilvános cégadatok alapján azt írja most a 24.hu, hogy a cég tőkéje augusztus 31-i hatállyal jelentős összeggel, másfél milliárd forinttal emelkedett. Erre úgy került sor, hogy mind Várkonyi Andrea, mind Mészáros Lőrinc beletett a cégbe 750-750 millió forintot. Amint azt a 24.hu cikke is kiemeli, Mészáros Lőrinctől nem váratlan, hogy rendelkezik ekkora összeggel, de Várkonyi Andreától ez igencsak meglepő. A cégadatokból kiderül azonban, hogy a 750 millió forint, amint Várkonyi Andrea a cég rendelkezésére bocsátott, nem készpénz, hanem úgynevezett nem pénzbeli vagyoni hozzájárulás. Konkrétabban egy tartozásról van szó, amellyel egy adós Várkonyi Andreának tartozik, és a műsorvezetőnő ezt a követelést ruházta át a cégre. A 750 milliós tartozás megnevezése a cégiratok szerint pontosan a következő:

„hétszázötvenmillió forint összeg erejéig fennálló, az adós által külön okiratba foglaltan elismert, nem vitatott pénzkövetelés”

Ezt az összeget ezek szerint az adós most már nem személyesen Várkonyi Andreának, hanem a cégének köteles teljesíteni.

(Kiemelt kép: Várkonyi Andrea Instagramja)