Videón egy véletlen, kínos pillanat Udvaros Dorottya és Vidnyánszky Attila között: Nagyon furcsa élmény volt

Udvaros Dorottya a születésnapja alkalmából adott interjúban idézte fel a Nemzeti Színház előtt lejátszódott jelenetet.

2024. augusztus 8., 10:37

Szerző:

Udvaros Dorottya vasárnap töltötte be a kerek 70. életévét, és ebből az alkalomból még jelmezben nyilatkozott az RTL-nek a Fókusz című műsor számára a Rebeka című előadás után. Az interjúban szóba kerül egy pillanat, ami valamivel korábban játszódott le egy másik RTL-es forgatás alkalmával a Nemzeti Színház előtt.

Udvaros Dorottya és Vidnyánszky Attila nem köszönnek egymásnak

„Már nem vagyok tagja a Nemzeti Színháznak. Vidnyánszky Attila valóban nem hosszabbította meg a szerződésem”

– mondta Udvaros Dorottya a Magyar Hangnak adott interjújában még májusban. Valamivel később a nemzet színésznője a Nemzeti Színház előtt forgatott az RTL-lel, és pont akkor érkezett az épülethez Vidnyánszky Attila. Udvaros Dorottyával nem köszöntek egymásnak, az igazgató inkább egy másik ajtón ment be az épületbe, hogy ne kelljen az általa nemrég kirúgott színésznővel találkoznia, és a kamera által készített felvételen hallatszik, hogy Vidnyánszky Attila a következőket mondja:

„De jó, mintha meg lett volna rendezve. Én jövök...”

...és Udvaros Dorottya ugye távozik a Nemzeti Színházból. Ez a jelenet kerül szóba a Fókusz című műsor tegnap esti adásához készült riportban. A színésznő így beszél az esetről:

„Nem mi rendeztünk meg. Érdekes pillanat volt, hogy miért nem fordultunk oda egymáshoz és köszöntünk egymásnak? Mintha két külön sínbe egyszercsak beraktak volna minket, és a két sín között nem lenne átjárás. Furcsa volt, nagyon furcsa élmény volt.”

Alább látható a videó, ami a szóban forgó felvételt tartalmazza, valamint Udvaros Dorottya nyilatkozatát a találkozással kapcsolatban.

Nemcsak Udvaros Dorottya kritizálja Vidnyánszky Attilát

Sok támadás éri a Nemzeti Színház igazgatóját azért is, amiért a hagyományokkal szakítva Vidnyánszky Attila fel sem hívta Kulka Jánost, amikor a színész megkapta a nemzet színésze címet. Falusi Mariann, aki Kulka Jánosnak nagyon közeli barátja, így nyilatkozott az ügyről még májusban:

„Ez engem borzasztó rosszul érintett. Én nagyon jóban vagyok a Jancsival és tényleg napi kapcsolatban vagyunk. Nem hiszem, hogy őt fájdalmasan érintette, és ez nem őt minősíti, hanem ez tényleg a Vidnyánszkyt minősíti. És nem is csak az, hogy nem hívta fel, hanem az a riport, amit a Fehér csinált vele. Az a bánásmód, ahogy vele bánt. Ahogy mondtam: egymásra vagyunk utalva a médiával. És az a pökhendi visszautasítás szerintem bicskanyitogató. Így nem lehet. Én is utasítok vissza médiát, dehát nem küldöm el az anyjába látványosan csak azért, mert újságíró.”

(Kiemelt kép: RTL/Fókusz)