Tóth Vera először vall súlyos betegségéről: Komoly egészségügyi problémákat kreáltam magamnak, szúrtak, diagnosztizáltak

Tóth Vera azt mondja, tavasszal a sürgősségin volt kénytelen átértékelni eddigi életét.

2024. augusztus 14., 10:18

Szerző:

Megható és elgondolkodtató vallomást tett közzé Tóth Vera az Instagramon szerda délelőtt. Azzal kezdi, hogy sokak szemét szúrja, hogy az utóbbi időben mintha csak és kizárólag folyton pihenne, nyaralna és vakációzna – de a dolgok mélyén igazából egy komoly probléma van.

Tóth Vera a sürgősségire került

Tóth Vera és férje nemrég ünnepelték első házassági évfordulójukat, de a 39 éves énekesnő posztjából most derül ki, hogy mennyire nehéz lehetett ez az első év. Nem párkapcsolati, hanem egészségügyi gondok miatt. Tóth Vera a következőket írja friss posztjában az Instagramon, amit a kérésének eleget téve nem ágyazunk bele ebbe a cikkbe, de ide kattintva elérhető:

„Vallomás: Ez a nyár más, mint a többi. Tudom, kicsit polgárpukkasztóan sokat posztolok az élet napos oldaláról.
Sok megjegyzést kapok emiatt. De lássátok meg a másik oldalt is: a sok pihenésnek, elvonulásnak oka van. Csak ugye az élet árnyoldalait nem mindig mutatja szívesen az ember, mert fél, hogy sebezhetőbb, támadhatóbb lesz és valljuk be, jellemző a társadalomra, hogy néha extrakegyetlenül bánik a másikkal.
Úgy másfél éve élek fura rosszullétekkel, s egy tavaszi éjszakán a sürgősségin értékeltem át addigi életemet. Túlhajtottam, felborítottam a testem körforgását, szétstresszeltem magam, hülyén táplálkoztam, belecsúsztam abba, hogy csak a teljesítményem által lehetek valaki. Totál mélyponton voltam, hogy nem hívnak a tv-k, csak valami gagyiba, vagy érdektelen reggeli műsorokba. Gondoltam, kezdik lehúzni a rolót. Ez persze csak a fejemben élő démonok hangja volt, de addig járattam csúcsra ezeket a gondolatokat, amíg a testem nem jelezte, hogy gebasz van: néha az autópályán kellett félreállnom, 150-es pulzussal, szédüléssel, néha fel sem tudtam kelni, annyira rosszul voltam. Régóta szeretnék anya lenni, és évek óta nem jön össze.”

A fura rosszullétek mellesleg akár pánikbetegségre is utalhatnak – emlékezetes, hogy az énekesnő húga, Tóth Gabi szintén jó ideig küzdött a pánikbetegséggel. És érdemes talán ide közbeszúrni azt is, hogy a tévében legutóbb Tóth Vera A Konyhafőnök VIP című műsorban szerepelt a legutóbb: 2021-ben.

Tóth Vera életmódváltásra kényszerült

Tóth Verának tehát változtatnia kellett az életén. A következőket írja ezzel kapcsolatban:

„Van ebben az egészben egy jó adag covid-bizonytalanság, postcovid sztorik, a brutális küzdés az elemekkel. A jó, és termékeny éveim mentek el arra, hogy egyenesbe hozzuk magunkat, a vállalkozásainkat, a karrierünket.
Ezzel a nehéz puttonnyal a hátamon, komoly egészségügyi problémákat kreáltam magamnak. (Ne gyilkold magad, mint én)
Majd írok róla részletesen, nemsokára. Szúrtak, diagnosztizáltak, és szigorú és fegyelmezett életmódváltásra kényszerítettek, komoly stresszmenedzsmenttel. Ezért született meg a döntés, hogy minimalizáljuk a munkát erre a nyárra. Nagyon más dimenziók nyíltak meg és lám, lehet így is élni!
Állati sok lemondás van benne, nehéz, kényelmetlen út, szigorú, kilengésmentes napok, de nem bánom, büszke vagyok magamra, hogy eddig sikerült tartani. Sajnos még nincs vége, de hihetetlen fejlődésen estem át...
Azt hiszem most nőttem fel igazán és remélem, majd más is merít erőt belőle. Interjút nem adok ezzel kapcsolatban. Majd később.”

Vallomását Tóth Vera a #csakkibukott címkével zárja, ami arra utalhat, hogy egy ideje fontolgatja már, hogy megírja a fentieket – hát ma végül megtette.

(Kiemelt kép: RTL/A Konyhafőnök VIP)