Ők lépnek fel Tóth Gabival a pápa miséje előtt

Kétórás műsor van készülőben.

2021. augusztus 10., 08:23

Szerző:

Tóth Gabi múlt héten jelentette be, hogy az a megtiszteltetés érte, ő énekelhet Ferenc pápa budapesti miséje előtt. Az énekesnő a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nagykövete, így külön öröm volt számára a lehetőség, amire egy új dallal és klippel is készül.

A NEK tegnap közölte az MTI-vel, hogy kétórás műsor előzi majd meg Ferenc pápa miséjét szeptember 12-én a Hősök terén. A római katolikus nagytalálkozót lezáró mise 11:30-kor kezdődik majd, előtte pedig több fellépő is látható majd a show keretein belül. Az eddig is tudható volt, hogy Szikora Róbert és Szalóky Ági is feltűnnek a műsorban, de most kiderült, Pindroch Csaba és Kubik Anna is szerepelnek majd, illetve a tokiói paralimpiai játékokról hazatérő két sportoló, Ekler Luca és Dani Gyöngyi is színpadra állnak.

Az is kiderült, a pápa miséjét felvezető műsorban elhangzik Kodály Zoltán Budavári Te Deum című műve a Magyar Állami Operaház Énekkara és Zenekara előadásában, valamint szólót énekel majd három operaénekes, Miklósa Erika, Megyesi Schwartz Lúcia és Boncsér Gergely.

Külön erre az alkalomra szerveződött egy gigantikus kórus is, 82 énekkar áll össze, összesen 2100 énekes, akik Tóth Gabival és Sena Dagaduval énekelnek majd.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus himnuszát pedig Ákos írta, vélhetően ez is felcsendül majd.

(Kiemelt kép: Tóth Gabi Facebook-oldala)