Tóth Gabi: hogyan magyarázzam el, hogy addig kell ütni a vasat, amíg meleg?!

Tóth Gabi arról vall, hogy szerinte „ebben a minden szempontból bizonytalan világban” muszáj minden lehetőséget megragadni.

2023. július 3., 09:29

Szerző:

Tóth Gabi friss bejegyzést publikált a blogján, és a téma ezúttal a bűntudat. A Család.hu című oldalon vezeti a blogját, tehát természetesen csak a kislánya nevelésével kapcsolatosan érzett bűntudatról van szó.

Mint mondja, az énekesnő bármit tesz vagy nem tesz a kislányával kapcsolatban, azonnal a bűntudat kezdi mardosni, hogy lehetett volna jobban is:

„bűntudat mindenért! Bűntudat, ha elrontok valamit, ha mérges vagyok, ha nem vele alszom, ha vele alszom, ha büszke vagyok rá és netán megosztok egy képet róla, ha büszke vagyok rá, de nem kürtölöm világgá. [...] Bűntudat, hogy ha nem lesz munkám, miből fogok neki mindent megadni (pl. covid alatt), és persze bűntudat, ha sok a munkám és van, hogy napokig alig látom.”

Természetesen a bűntudattal való küzdelmet csak nehezíti, ha a kislány sírva kéri, hogy anyukája ne induljon a munkába, hanem maradjon vele:

„mintha a szívemet tépnék ki, amikor a csilingelő hangocskáján kesereg, könnyben ázik a szeme és nem érti, hogy mi lehet nála fontosabb akkor, amikor neki csak arra van szüksége, hogy hozzám bújjon. Itt jegyezném meg, hogy mennyire hálás vagyok a csodasminkesemnek, hogy minden alkalommal eltünteti a sírás jól látható nyomait a szemem alól.”

De persze muszáj dolgozni, csak ezt nem olyan könnyű elmagyarázni egy kicsinek:

„szóval hogyan magyarázzam el egy hároméves gyereknek, hogy nincs nála fontosabb az egész világon, de pont azért kell anyának és apának dolgoznia, hogy neki mindent megadhassunk? Hogyan értessük meg vele, hogy ebben a minden szempontból bizonytalan világban addig kell ütni a vasat, amíg meleg, mert soha nem lehet tudni, hogy mi lesz holnap?”

Tóth Gabi a Sztárban sztár leszek! válogatóinak felvétele után a hétvégén megintcsak dolgozni, azaz turnézni indult. Az elmúlt két napban Erdélyben lépett fel Kézdivásárhely és Székelyudvarhely voltak az idén nyári turné első két első állomása. Az énekesnő az alábbi képeket osztotta meg.

(Kiemelt kép: Tóth Gabi Instagramja)