Így van most Tompos Kátya: barátja számolt be az állapotáról

Tompos Kátya gyógyulásáért folyik a gyűjtés, többek között Törőcsik Mari nercbundáját is felajánlották.

2024. május 28., 10:05

Szerző:

A Fábián Juli Emlékalapítvány tette először közzé a döbbenetes hírt május elején: Tompos Kátya évek óta rákkal küzd, és pénzre van szükség a kezelése folytatásához. Azonnal gyűjtés indult, aminek jelenlegi állásáról most Hrutka Róbert, az akció egyik szervezője beszélt a Blikknek.

Tompos Kátya kezelésére gyűjtenek

Szombat este Szegeden volt jótékonysági koncert, amivel Tompos Kátya kezelésének költségeihez gyűjtöttek hozzájárulást. Ezzel kapcsolatban a következőket mondja Hrutka Róbert a színésznő állapotáról:

„Az a szeretet, ami árad felé, biztosan sokat számít, hisz ez egyfajta érzelmi gyógyulás is. Mivel jelenleg túl gyenge – és most az a legfontosabb, hogy erőt gyűjtsön a kezelések folytatásához –, a koncerten nem tudott részt venni, de egy kézi kamerával felvettük neki az egészet, amit mindenképpen lejátszunk majd neki. Csak röviden tudtam vele telefonon beszélni, de nagyon meghatja az az összefogás, amit most a gyógyulása érdekében tapasztal, érzi az emberek szeretetét.”

Hrutka Róbert örömmel meséli az interjúban többek között azt is, hogy folyamatosan érkeznek a felajánlások, például a Törőcsik család felajánlotta Törőcsik Mari nercbundáját.

Holnap a Vígszínházban játszanak majd Tompos Kátyáért

Május 29-én, azaz holnap a Vígszínházban lesz jótékonysági akció, mivel, amint mondják, a Vígszínház egész társulata szintén az ügy mellé szeretne állni és segíteni Tompos Kátyának a gyógyulásban. A Lesz, ami lesz című improvizációs estre támogatói jegyeket is lehet majd vásárolni, az ebből származó bevétel szintén az alapítványhoz kerül majd.

Amint azt a Vígszínház közleménye szintén tartalmazza, Tompos Kátya a daganatos betegségek egy olyan ritka válfajában szenved, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem elérhető. Külföldi gyógykezelésének jelenlegi fázisai – a korábbiakkal ellentétben már – az állam által nem finanszírozottak, az eddig felmerült költségek már felemésztették Kátya anyagi kereteit, tartalékait, valamint a barátai által korábban összegyűjtött összeget. A támogatói bevétel teljes mértékben Kátya gyógykezelési alapjába kerül. Alább találja a posztot, ami nemcsak a fentieket tartalmazza, hanem a jegyvásárláshoz szükséges linket is.

Egy korábbi riport

Az üggyel foglalkozott a Fókusz című műsor is az RTL-en még két héttel ezelőtt, és az a riport is Hrutka Róbertet szólaltatta meg:

„Kátya azt mondaná, hogy nincs jól, főleg a mai nap, mert őt megviseli az, hogy ez a betegség, amit ő tényleg titokban akart tartani, nyilvánosságra került.”

Tompos Kátya kezelése jó ideje zajlik a riport szerint, amiből az is kiderül, hogy a szükséges németországi kezelés felemésztette a színésznő és családja minden anyagi erőforrását, így mindenképpen nagy szükség van az adományokra. A színésznőnél a daganat annyira elterjedt, hogy a kemoterápia nem jöhet szóba, ezért keresik az alternatív gyógyulási lehetőségeket.

(Kiemelt kép: RTL/Fókusz)