Tomán Szabina: Kiszolgáltatott helyzetbe kerültem azáltal, hogy nem kerestem pénzt

Tomán Szabina arról az időszakról beszélt, ami a legnagyobb változást hozta az életében: feladta a karrierjét a gyerekvállalásért.

2023. február 28., 09:33

Szerző:

Tomán Szabina volt Palik Lászlóék legutóbbi vendége a YouTube-on.

A Cápák között című műsorból is ismert vállalkozó annak idején modell volt, és az interjúban nemcsak a manökenkedésről mesél, hanem arról is, hogy modellpályáját hogyan hagyta abba, amikor úgy döntött, gyereket vállalnak a párjával, Árpa Attilával. Tomán Szabina azt meséli, hogy 27 éves volt ekkor, és most élete legjobb befektetéseként említi a döntést:

„amikor hazaköltöztem, az a nagy szerelem okán volt. Én külföldön éltem, Tel Avivban volt az anyaügynökségem, onnan utazgattam. És amikor eldöntöttük, hogy közös jövőt szeretnénk, akkor azt mondtam, hogy jó, hazaköltözöm.”

Kislányuk születéséről, illetve az azt követő időszakról Tomán Szabina így mesél:

„megszületett Amira, ami egy csoda volt, és ezeket a változásokat elérte nálam. Ott egy kicsit megkeményedtem talán. Volt egy olyan helyzet, hogy én egy kiszolgáltatott helyzetbe kerültem azáltal, hogy nem kerestem pénzt. Ez szinte az első alkalom volt, amióta az eszemet tudom, amikor nem tudtam magam eltartani. Gyerekkorom óta hiába az anyukám kereste a pénzt, mindig arra fókuszáltam, hogy nekem legyen sajátom, az enyém. Ez nekem nagyon jó érzés a mai napig. Ott volt egy közel egyéves időtartam, amikor nem kerestem, és ez nagyon frusztrált, nem tett boldoggá. Nem volt a másik oldalon semmilyen presszió, semmilyen nyomás, félre ne értsétek, de az nekem nem esett jól. És ez az anyaság, az otthonlét, hogy elvágtam szakmailag magam, hogy figyelem az ő karrierjét, amire nagyon-nagyon büszke voltam és építettük nagyon sokáig – egy idő után az önállóságom kezdett hiányozni. Amikor megszületett a gyerek, tudtam, hogy mit akarok. Nem akartam, hogy más irányítson, nem akarom, hogy más tartson el, nem akarom, hogy más mondja meg nekem, mikor hol töltsem az időmet.”

Hozzáteszi, hogy a terhesség alatt és a szülés után plusz harminc kiló felment rá – ez olyan rossz érzést adott a számára, amiből egy év után ki akart törni. Három és fél hónap alatt adta le a harminc kilót és újra elkezdett dolgozni és tanulni, immár vállalkozóként. A teljes videót alább meg tudja tekinteni.

(Kiemelt kép: Tomán Szabina Instagramja)