Tibi atya súlyos vádakkal emlékezik Berki Krisztiánra

Berki Krisztián életében is megosztó személyiség volt, most is egyre többféle vélemény lát napvilágot.

2022. május 7., 12:04

Szerző:

Berki Krisztián mindig is megosztotta a közönséget, sokszor minden bizonnyal direkt provokálta a közönségét. Pénteken érkezett a hír, hogy tragikus hirtelenséggel, mindössze 41 évesen elhunyt, és miközben sokan megrendülve emlékeznek vissza az egykori Fradi-vezérre, mások továbbra is emlékeztetnek arra, hogy Berki Krisztián sokak szerint nem volt pozitív példakép.

Ilyen posztot tett közzé péntek délután Fenyő Iván, és alább még két példát mutatunk azokra, akik halála után is élesen kritizálják Berki Krisztiánt. Az első Tibi atya, aki pontosan a rá jellemző stílusban ír most az elhunytról a Facebookon. Az alábbi egy rövid idézet az igen hosszú, cikkünk megjelenéséig több, mint 41 ezer lájkot gyűjtött posztból, amely egy olyan fotót tartalmaz, amelyen Berki Krisztián a szintén ezen a héten meghalt M. Richárddal látható.

„Vannak, akiknek a drogok meg a veretés negyvennél büntetőfékeznek, mert az egész életük nem szól másról, minthogy megpróbálnak ilyennek látszani, csillogni, tündökölni, másokat frusztrálni a kamu életszínvonalukkal. Sima herével, hungarocell aranytömbökkel meg közúti veszélyeztetéssel kompenzálják, hogy nyomorult strómanok, burzsoák kutyái, teljesítmény nélküli csicskák, akiknek ez lehet a legnagyobb örömük az életben. [...]
A haláluk puszta ténye semmit sem változtat azon, ahogy éltek: istentudattal, miközben az életünk és a biztonságunk sosem jelentett számukra többet, mint a gázpedál mámora. A korai halál egyiknél sem baleset, mindkettejük a saját választott életének köszönheti, annak egyenes következménye.”

Tibi atya teljes posztja, amelyben Berki Krisztiánt, illetve M. Richárdot többek között kábítószerhasználattal, vesztegetéssel és erőszakkal is vádolja, alább található.

Egy sokkal kevésbé kemény hangvételű posztban Lutter Imre, az RTL Klub műsorvezetője arra emlékeztet, hogy a tegnapi nap Radnóti Miklós születésének 113. évfordulója volt. Ő, mielőtt összehasonlítaná Berki Krisztiánnal, többek között a következőket írja a költőről:

„tegnap lett volna 113 éves, s 35 évesen érte a halál, amikor kivégezték. Mégsem került címlapra és nem szerepelt a híradásokban, sőt azok sem posztoltak egy képet tegnap Radnóti-kötettel a kezükben, akik ma közzétették a médiacelebbel közös fotójukat. Felelőtlen lájkvadászat.
Én kérdeztem 13-14 éves gyerekeket, mit tudnak Radnótiról, s nem egyszer volt, hogy még csak a nevét sem hallották. Emberi történeteket mesélve vált érdekessé, izgalmassá, maivá és közvetlenné egy költő élete és versei számukra. A most elhunyt celebritás nevét nem kellett kérdezni.”

Ha már lájkvadászat: Luttner Imre posztját 22 ezren kedvelték.

Akik a megemlékezés hagyományos módját választották Berki Krisztián esetében is

Schobert Norbert Berki Krisztiánról: Nem volt egyszerű eset, de legmélyen jó ember volt

Curtis is Berki Krisztiánt gyászolja

Kajdi Csaba is megemlékezett Berki Krisztián haláláról

(Kiemelt kép: Berki Krisztián Instagramja)