Durva kirohanás: vajon Berki Krisztiánnak szólnak Fenyő Iván kemény szavai?

„Ügyeskedtél, elnyomtál, hazudtál, kavartál, megúsztál?” – írja Fenyő Iván Berki Krisztián halála után, név nélkül.

2022. május 6., 14:29

Szerző:

Mindenkit megrázott vagy elgondolkodtatott péntek délelőtt a hír, hogy 41 évesen elhunyt Berki Krisztián. A halálhír bejelentése után nem sokkal egy hosszú poszt jelent meg Fenyő Iván Instagramján, amiben a színész nem említi Berki Krisztián nevét, viszont a szöveg időzítése és a hozzá kapcsolt, a halálra utaló képek alapján arra is lehet következtetni, hogy a tragikus hirtelenséggel elhunyt médiaszemélyiség élete és halála ihlette a következő gondolatokat.

„A hogyan... az fontos... Hogyan éltél... miként... Céljaidért, sikereidért mennyire küzdöttél tisztán... Gerinccel.. erkölcsösen. Egyenesen... empátiával... vagy épp kiken tapostál át... kiket szidtál közben? Kiket észre sem vettél? Ügyeskedtél, elnyomtál, hazudtál, kavartál, megúsztál, ügyesbe (esetleg más kárára, vagy felelősséget kerülve) elintéztél, magyaráztál, dumáltál, félrebeszéltél, kamuztál, vetítettél...? Őszinte voltál? Tiszta? Valóban szerettél? Ráláttál? Magadra... ébredtél? Ha úgy volt, beláttál? Elnézést, bocsánatot tudtál szívből kérni? Hogyan éltél? Mind elmegyünk egyszer... mind... de ott... hogyan látjuk majd magunkat, tetteinket... hogyan éltünk? Hogyan élsz? Emberként? Milyen Ember-ként? Őszinte Vagy? Tiszta? Belátó? Rálátó? Mennyire vertél át? Mennyire nézted csak Magad? Mi volt a fontos? Mi volt érték?
Ha menni kell, mit veszel meg az eddigi összeügyeskedett pénzeden? Mégegyszer: mi érték? Mi valódi érték? Mik azok az értékek, amik mentén élsz??? Nem amik mentén szeretnél... hanem amik mentén most feketén-fehéren élsz? Mi fontos? Még nem késő elgondolkozni, újragondolni, újratervezni. A hogyan... a hogyan az talán(?) fontos... Egyszer jön a jel, és menni kell. Mindőnknek... de addig. Mit hagysz itt? Mit tanítottál? Miket mondtál? Kiken segítettél? Kiket emeltél? Mi olyat építettél, aminek valóban van értelme? Egységesítettél vagy éket vertél és széthúztál? Nézted a közösséget is vagy csak Magad? Megbecsültél-e? Adtál-e? Békítettél-e? Megbocsájtottál-e? Kibékültél? Bocsánatot kértél? Beláttál? Szerettél? Valóban szerettél? Figyelsz? Figyeltél? Valóban figyeltél a másikra vagy csak úgy hiszed/hitted...? Romboltál vagy építettél? Szenvedést okoztál Magad körül, káoszt, félreértést, tunyaságot-butaságot vagy ébredést okoztál, örömet, megértést, gyógyulást és valódi emberi értékek mentén lévőt teremtettél? Védelmeztél, adtál és szolgáltál vagy csak elvettél? Mennyire voltál alázatos valóban és tiszteletteljes?
A hogyan... a hogyan az szerintem fontos... Amikor átmész a kapun... ezekre hogy válaszolsz majd...? Ezeket hogy látod majd? Szembe tudsz majd a dolgaiddal nézni? Szembe tudsz majd nézni? A tetteiddel, védekezéseiddel, szándékaiddal, mondataiddal, gondolataiddal és azok eredményével..? És ott nem tudsz már majd a szíved-lelked tisztasága és éleslátása elől elmenekülni. Ott már nem tudsz az egód által okoskodni, vitázni, ellenkezni, magyarázgatni... Ott a legtisztább és legvalódibb válaszok jönnek majd elő, ahogy valóban volt... nem amit Te hallani vagy épp mutatni akarsz... De most... amíg még nem késő... amíg még ügyelhetsz rá... most... amíg még alakíthatod... ha nem is a történéseket ahogy Te akarod, de a hozzáállásod... reakcióid. Nézeteid... szavaid... viselkedésed... most még... amíg nem késő... amíg itt Vagy... most még érdemes... A HOGYAN-ra... talán érdemes... Áldás Mindenkire”

– írja Fenyő Iván az alábbi posztban. A 42 éves színész jelenleg egy forgatáson dolgozik, de online csoportokat is tart tudatossággal, illetve meditációval kapcsolatos témákban.

További megemlékezések az elhunytról más médiaszemélyiségektől

ByeAlex sajátos stílusban megírt posztban emlékezik meg Berki Krisztiánról

Schobert Norbert Berki Krisztiánról: Nem volt egyszerű eset, de legmélyen jó ember volt

Curtis is Berki Krisztiánt gyászolja

Kajdi Csaba is megemlékezett Berki Krisztián haláláról

Hajdú Péter megrendítő posztban emlékezik meg Berki Krisztiánról

Berki Krisztiánt szűkszavú, de meghökkentő posztban gyászolja egykori műsorvezetőtársa

(Kiemelt kép: Berki Krisztián Instagramja)