Tahi-Tóth László örökségén két család vitázik az özvegy végrendeletében található elírás miatt – videó

Tahi Tóth László özvegye, Kárászy Szilvia egy évvel ezelőtt hunyt el, a hagyaték fölött megy most a vita.

2024. március 13., 09:49

Szerző:

Tahi Tóth László a tévében látta meg először későbbi szerelmét, a nála 18 évvel fiatalabb Kárászy Szilvia zongoraművészt, 1995-ben házasodtak össze. Házasságuk a színész 2018-ban bekövetkezett haláláig tartott, és az özvegy pontosan férje halálának 5. évfordulóján hunyt el, tavaly február 22-én, mindössze 60 évesen.

Tahi Tóth László vagyonát képezte egy gazdagon berendezett, festményekkel-relikviákkal díszített budapesti lakás. Ebben lakott élete végéig Kárászy Szilvia is. És bár a lakásról a végrendeletében rendelkezett, az ügyben most mégis vita alakult ki a Tahi Tóth és a Kárászy családok tagjai között, tekintettel arra, hogy a házaspárnak nem született gyermeke. Tahi Tóth Lászlónak az első házasságából sem született gyermek, így leszármazója egyiküknek sem volt.

„Kivételesen nagy szerelem volt az övék, több, mint 20 évig éltek együtt. Nagyon szerették egymást, nagyon szomorú, hogy mind a ketten elmentek. Szilvia alig tudta feldolgozni a Laci halálát”

– meséli a színész öccse, Tahi Tóth Gábor az RTL Fókusz című műsorának. Sógornője végrendeletével kapcsolatban a mai napig lemezlovasként dolgozó, 73 éves férfi a következőket mondja:

„Szilvia sajnos elírta a végrendeletét, egy rossz helyrajzi számot írt be. Emiatt van nézeteltérés a Kárászy örökösök és a Tahi Tóth örökösök között. Jelenleg folyik egy megbeszélés, megegyezés, remélem, hogy sikerül megegyeznünk.”

Tahi Tóthék heten voltak testvérek, ezért erről az oldalról különösen nagy a család, amint azt az alábbi videóban is meg lehet tekinteni. Kárászy Szilvia oldalát a fent említett vitában a tavaly elhunyt zongoraművésznő unokatestvérei képviselik.

Tahi Tóth László özvegyéről tavaly az derült ki egyébként, hogy az élete utolsó időszakában hasnyálmirigyrákkal küzdött. A zongoraművésznő először nem akarta a műtétet, Indiába utazott gyógyulni.

„Fél évvel ezelőtt szólt nekünk Szilvia, hogy gyógyíthatatlan beteg, hasnyálmirigyrákja van. Természetesen felajánlottuk neki a segítségünket, szerettük volna mindenben támogatni, de nem akarta. Ahogy a gyászában, úgy a betegségében is egyedül akart lenni. Vasárnap még váltottunk néhány üzenetet, az utolsó időszakban már csak így kommunikáltunk. Nem tudtunk neki segíteni, nem akart meggyógyulni… Mégis megdöbbentett és lesújtott bennünket a halálhíre, de most már együtt vannak. Döbbenetes, hogy ugyanúgy február 22-én hunyták le örökre a szemüket”

– nyilatkozta egy évvel ezelőtt a Borsnak egy családtag. Tahi Tóth Gábor akkor azt is elmondta, hogy néhai sógornőjének a betegség előtt nagy tervei voltak: Amerikában szeretett volna koncertet adni, de erre sajnos már nem kerülhetett sor.

(Kiemelt kép: RTL/Fókusz)