Tragédia: férje halálának 5. évfordulóján elhunyt Tahi Tóth László özvegye, Kárászy Szilvia

Tahi Tóth László színművész özvegye, Kárászy Szilvia életének 62. évében hunyt el.

2023. február 23., 07:05

Szerző:

Tahi Tóth László özvegye, Kárászy Szilvia színművész hosszantartó betegség után február 22-én hajnalban elhunyt. A család a szomorú hírről az MTI-t tájékoztatta. 

Kárászy Szilvia munkássága kiemelkedő volt: a magyar zene a zongoraoktatásban 1900-2000 című filmjét UNESCO-díjjal tüntették ki, valamint alapítója és igazgatója volt az I. Fazioli zongorafesztiválnak. 2001-ben megalapította az  Aranyharang díjat, amelyet fogyatékos embereknek, művészeknek ítéltek oda - számolt be róla a Papageno.

A Blikk információi szerint a zongoraművész az elmúlt időszakban súlyos betegséggel küzdött, két hete is átesett egy műtéten, de a szervezete nem viselte jól. A lap információi szerint a színművész özvegyét hosszú ideje egy hospice házban kezelték, a közvetlen környezetével pedig csak online kommunikált. 

„A hospice-házból megerősítették a hírt, hogy szerda hajnalban, éppen a testvérem halálának évfordulóján Szilvia csendben elaludt”

- nyilatkozta a Blikknek Tahi Tóth Gábor.

„Ez rendkívül megdöbbentő, hogy ugyanaznap halt meg, mint a fivérem. Szilvi nagyon nehezen dolgozta fel a gyászt, fél éve tudott újra magával foglalkozni, egyébként mindig Laci emlékét ápolta. Ezután történt a borzasztó betegség, ami megtámadta a szervezetét, és amiből nem sikerült felépülnie pont akkor, amikor már épp kilábalt volna a gyászból”

- mondta a néhai színművész fivére.

Tahi Tóth László egyik színészkollégája is megtörten nyilatkozott a tragédia után:

„Másfél hónapja találkoztunk egy bevásárlóközpontban. Nagyon rossz állapotban volt, és el is mondta, hogy valóban nincs jól. Arról panaszkodott, hogy Laci halála után már semmi értelme az életének, az elmúlt öt évben minden rosszra fordult. Próbáltam segíteni neki, de csak zokogott, az utóbbi időben pedig már nem is értem el őt telefonon”

- mondta a neve elhallgatását kérő színész.

 (Kiemelt kép: DFP - Schumy Csaba)